L’ocupació de pisos per destinar-los a lloguer social suscita interès a Sant Adrià

14/05/2013. Va ser un dels temes tractats en la visita a la ciutat d’Ada Colau i de la Consellera de Foment i Habitatge de la Junta d’Andalusia, Elena Cortés

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Adrià de Besòs van dur a terme ahir a la tarda una xerrada-debat “Contra els desnonaments: solucions”, a la qual van assistir la Consellera de Foment i Habitatge de la Junta d’Andalusia, Elena Cortés, i la portaveu de la PAH a nivell estatal, Ada Colau.

Cortés va va explicar les mesures preses a Andalusia respecte els desnonaments, on s’ha aprovat un Decret Llei per obligar als bancs a llogar el seu parc d’habitatges, arribant fins i tot a expropiar-los. També, la creació d’una Agència pública de Lloguer, on hi hagi una sortida social justa a la crisi i intentar baixar els preus del lloguer igual que els preus de l’habitatge de compra, els quals han baixat un 35%.

Les solucions que ofereix és traspassar els actius del banc dolent per a lloguer i una quitació del deute hipotecari igual que s’ha fet amb les entitats bancàries. Colau veu aquestes mesures com un primer pas, però «són insuficients» i assegura que la PAH seguirà lluitant per aconseguir el que dicta la Constitució Espanyola: el dret a un habitatge digne i el que gairebé un milió i mig de signatures recolzen, que es paralitzin els desnonaments, la dació en pagament retroactiva i el lloguer social.

La PAH Besòs va explicar els casos duts a terme en el municipi des d’octubre que es va crear i la proposta de mínims presentada a tots els partits polítics que formen l’Ajuntament de Sant Adrià, per declarar el municipi lliure de desnonaments. Després de les intervencions es va obrir un debat on va haver-hi una participació molt activa del públic assistent a la xerrada i el tema que més interés suscitava era l’ocupació d’habitatges per exigir un lloguer social, també cridada Obra Social de la PAH.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure