L’oblidat veïnat de Venus aconsegueix cridar

 

 

17.881€ és la quantitat final aconseguida per la plataforma Objectiu Venus que permetrà reclamar al Consorci de La Mina 100.000€ en concepte de danys i perjudicis per a cadascuna de les famílies afectades pels anys de paràlisi del procés d’expropiació de l’edifici Venus. Una campanya que aquest Diari ja va anunciar al mes de novembre i que començava amb uns objectius fixats: una primera ronda per aconseguir 12.800€, el mínim per anar a lluitar al procés judicial i, un cop aconseguida aquesta xifra, una segona ronda per recaptar 17.800€. 5.000€ més de diferència que anirien destinats, segons la portaveu, Paqui Jiménez, a fer un anàlisi pericial de l’edifici.

 

“Ara passem a la següents fase: moure els polítics”, anunciava orgullosa la Paqui a través de les seves xarxes socials, agraint infinitament el compromís social i la solidaritat que han fet possible arribar fins aquí.

 

“Ens estan fent malviure des que l’edifici va ser construït”

 

Així argumentava aquesta veïna de l’edifici Venus del barri de La Mina a Sant Adrià de Besòs el motiu d’aquesta campanya. “Tenim goteres, gent que es fa cabanyes al terrat, portem amb talls de llum des de fa 3 anys… Estem molt desmotivats”.

 

Recordem que ja són gairebé 20 anys els que les famílies que encara viuen a Venus, 190 en concret, porten lluitant. L’enderrocament porta previst des del 2000 i és una mesura que es va contemplar en el Pla de Transfomació, així com també el re allotjament dels veïns i veïnes del bloc. Tot i això, el procés porta paralitzat des de llavors i la única solució que el Consorci va plantejar a les famílies va ser la de pagar 34.000€ per un altre pis en condicions de préstec hipotecari privat.

 

Per altra banda, amb aquesta campanya també s’ha aconseguit fer molt de soroll, fet que ha provocat que la Generalitat insti a l’Ajuntament de Barcelona a que col·labori i que ara ha aconseguit sumar forces entre un veïnat any rere any oblidat que té la possibilitat de fer que les administracions actuïn.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure