Les entitats de la Mina reclamen a l’administració més eficiència contra l’incivisme i la inseguretat

25/06/2015 – La Plataforma d’Entitats de La Mina ha denunciat una sèrie d’incidents incívics i delictius ocorreguts durant les darreres setmanes que, diuen, deixa el barri en una situació “molt lluny de la normalitat”.

La Plataforma d’Entitats de La Mina ha denunciat una sèrie d’incidents incívics i delictius ocorreguts durant les darreres setmanes que, diuen, deixa el barri en una situació “molt lluny de la normalitat” i de l’objectiu del Pla de Transformació de “millorar la convivència i la seguretat”. El teixit associatiu explica que “l’ocupació indeguda de l’espai públic” per part d’algunes persones crea molèsties i problemes de convivència entre el veïnat; que els treballadors socials del barri són tractats amb “violència” i això fa que vulguin marxar de La Mina; que s’han produït robatoris amb intimidació a l’Oficina de Correus i els repartidors pateixen furts o que persones del barri actuen amb “conductes agressives envers alguns treballadors del CAP”. Tanmateix, denuncien les entitats “amenaces i coaccions greus a persones concretes per la seva actuació en benefici de la col·lectivitat” i “l’assalt a la seu de l’Arxiu Històric amb robatori i signes clars d’amenaça”.

 

Admet la plataforma que “hi ha una responsabilitat de persones del barri” en tota aquesta situació, però també consideren que “alguns dels que han de vetllar pel bé comú se’n desentenen massa sovint o, el que encara és més greu, són condescendents amb els més incívics i, fins i tot els empoderen, afavorint que visquin en una situació d’impunitat insultant”. En aquest sentit, el teixit d’associacions del barri demana a l’Ajuntament i al Consorci de La Mina que “s’actuï eficaçment quan uns veïns reclamen la presència de la policia municipal”, “que s’estudiï la forma de retornar al barri els serveis socials amb les degudes garanties” i que “des de les administracions es tallin d’arrel les actuacions mafioses i no s’empoderin o quedin en la impunitat aquells que no respecten els drets dels veïns”. Per concloure, la plataforma insta l’Ajuntament i el Consorci a mantenir “un diàleg obert” i continuat amb la plataforma, per tal de prendre “mesures efectives” i “aconseguir un barri amb dignitat”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure