L’equip de govern presenta les línies d’un pressupost enfocat a les ajudes socials

18/01/2014 – PSC i ICV-EUiA pacten les bases d'uns comptes, els de 2014, que pujaran fins als 37,4 milions d'euros, una xifra molt similar a la de l'any passat.

Sant Adrià ha donat els primers passos de cara a l’aprovació dels nous pressupostos. Els dos socis de govern, PSC i ICV-EUiA, han pactat aquesta mateixa setmana les línies i eixos sobre els quals giraran els comptes de 2014, novament molt enfocats a l’àmbit social. Segons l’alcalde, Joan Callau, aquest 2013 ha servit per constatar el sanejament de l‘economia local, amb la reducció del deute viu – fet que permet estalviar en interessos-, i la voluntat d’ajudar els veïns i veïnes, dos dels principals objectius que Callau es va marcar en agafar el relleu de Canga al capdavant del govern. El pressupost de l’ajuntament ascendirà enguany a 37.441.000 euros, aproximadament. Uns número, però, que encara s’han d’acabar de tancar i que resulten molt similars als de 2013. L’aposta municipal tornarà a centrar-se en tres àmbits: serveis socials, promoció econòmica i educació.

Aposta per les ajudes socials

La pujada més destacada es produirà en l’atenció social primària, que es duplica (+113%) fins arribar a 579.000 euros. Aquesta partida té l’objectiu d’ajudar famílies necessitades que no puguin fer front a alguna factura o a algun impost municipal, a persones desnonades o a adquiri aliments solidaris, entre d’altres. En l’apartat d’Educació, es mantindran projectes com el Ple Educatiu d’Entorn, tot i la manca de compliment de la Generalitat en qüestions com la liquidació de la seva aportació a l’Escola de Música o a les escoles bressol. Es destinaran 23.000 euros a ajudes escolars i una partida per cobrir totes les sol•licituds de beques de menjador que compleixin els requisits.

Quant a promoció econòmica, es contemplen plans d’ocupació per valor d’1,2 milions d’euros, gràcies al recolzament de l’Àrea Metropolitana i la Diputació. També s’incrementaran els números de l’àmbit de mobilitat per tal d’elaborar enguany el pla municipal, i es continuaran, pel que fa a Urbanisme, les obres del nou mercat, a més dels arranjaments de diferents vies, com ara el carrer Major o l’avinguda Catalunya.

El govern municipal considera que aquests pressupostos demostren un clar “compromís social”, amb el manteniment, un any més, de tota la plantilla de la Corporació i els seus salaris, i l’aposta per les ajudes a la ciutadania. Des d’ICV-EUiA, Gregorio Belmonte afirma que es compleixen “les expectatives de la continuïtat i millora de les polítiques socials”. Callau, per la seva part, manifesta que es tracta d’uns pressupostos “d’esquerres i humans”.

Un repte difícil sense recursos supramunicipals 

Al marge dels 2,4 milions d’euros que la Generalitat deu a Sant Adrià, segons l’alcalde, enguany la Corporació Municipal deixarà d’ingressar els 200.000-300.000 euros del Fons de Cooperació Social, a més de 60.000 euros que l’Estat ha restat de la seva aportació anual a la localitat adrianenca. Una rebaixa de capital extern que provoca “tensions de caixa” en les arques de l’Ajuntament i que suposa afrontar en solitari, o només amb l’ajuda de Diputació o Àrea Metropolitana, el pagament d’alguns serveis o els plans d’ocupació. D’aquí a finals de mes, l’equip de govern presentarà els comptes a la resta de grups abans de portar la proposta a Ple.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,606SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure