L’equip de govern aprova transferir 135.000€ a Pla de Besòs per falta de liquiditat

15/12/2014 – El Ple municipal va debatre i aprovar el desviament pressupostari que va despertar contrarietats entre els grups de l’oposició; els diners provenen d'una partida social.

El Ple municipal va debatre i aprovar durant la sessió del mes de novembre un desviament pressupostari que va despertar contrarietats entre els grups de l’oposició, com acostuma a succeir quan es tracten qüestions vinculades a l’empresa municipal Pla de Besòs, ens que actua com a oficina local d’habitatge. Amb els vots de PSC i ICV-EUiA, l’equip de govern va donar llum verda a una aportació de 135.000 euros a l’empresa municipal que complementa la partida inicial prevista per a aquest 2014 de 70.000 euros. Segons explica el regidor Gregorio Belmonte, la injecció aprovada és imprescindible perquè properament arriba la revisió d’ascensors de les comunitats de veïns que gestiona Pla de Besòs, la majoria a La Mina, i els diners són necessaris per pagar als proveïdors. “Es tracta d’una transferència corrent derivada de la falta de liquiditat. L’empresa acumula un deute d’1,3 milions d’euros des de 2007 degut a l’augment dels impagaments”. Belmonte manté que l’ens municipal no genera pèrdues, sinó que té un balanç de caixa negatiu, pero assegura que, de fet, tancarà el 2014 amb beneficis.

 

Cap partit de l’oposició va recolzar la mesura. De fet, el dictamen va servir perquè els grups tornessin a llançar sospites sobre la transparència de la gestió de Pla de Besòs. El regidor no adscrit, Óscar Marjalizo, i PxC es van posicionar en contra, argumentant la manca de seguretat que els hi transmet la transferència. Des de CiU s’han mostrat molt incisius i demanen les dades detallades del deute de l’empresa i consideren que els problemes continuaran existint després de la injecció de recursos que, diuen, es una solució a curt termini. Amb l’informe de l’intervenir municipal a la mà, diu la regidora Mireia Hernàndez, “els comptes de l’ens” i el moviment de recursos “no són correctes”. Tanmateix, destaca que la despesa a què es destinaran els 135.000€ no són competència municipal, i sí que ho són les ajudes socials que es cobrien amb la partida de la que han sortit els diners. El PP es va abstenir per “responsabilitat”, ja que, entenien, els veïns no poden quedar-se sense servei d’ascensor degut a l’impagament d’uns pocs. Tanmateix, va etzibar que els diners es treuen d’una partida social que l’equip de govern va anunciar amb altaveu i que finalment no s’ha utilitzat.

 

Gregorio Belmonte, per la seva banda, diu no entendre les “sospites de l’oposició”, ja que “no hi ha opacitat ni mala gestió”. Cada any Pla de Besòs és auditada “per una de les millors companyies de Catalunya” en aquest àmbit, assegura. En qualsevol cas, l’operació ha de superar el període d’exposició pública abans de fer-se efectiva.

 

Uns diners provinents d’una partida social

 

Els 135.000 euros han estat derivats d’una partida de 200.000 que el govern local havia reservat per a emergències i ajudes socials. El regidor explica que s’han tret d’aquí perquè, fins ara, aquests diners no s’havien tocat degut a problemes i dubtes tècnics sobre de quina forma seria convenient adjudicar les ajudes. Sigui com sigui, explica, les aportacions es recuperaran a través de serveis socials.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure