L’empresa conservera Pujadó Solano deixa de produir a Sant Adrià

20/02/2017 – Divuit treballadors han estat indemnitzats pel trasllat de l’àrea de producció de la companyia de conserves a Cantàbria.

L’empresa de conserves de peix Pujadó Solano, situada al polígon El Sot, ha tancat l’àrea de producció que disposava a Sant Adrià de Besòs i ha començat a desplaçar-la a Santoña (Cantàbria), on es centralitzarà a l’altra fàbrica de la marca.

El tancament parcial ha afectat a 18 treballadors. La gerent de l’empresa alimentària, Olga Pujadó, comenta que es va oferir al personal de la cadena productiva traslladar-se a Cantàbria, una opció que va rebutjar, així que se’l va indemnitzar per l’acomiadament. A la planta adrianenca es mantenen les oficines de Pujadó Solano i una part de l'àrea de distribució de productes.

Olga Pujadó explica que la companyia ja va derivar una part de la producció cap a Santoña fa 15 anys a causa dels problemes que s’hi van trobar amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la gestió d’aigües residuals. “Hem intentat mantenir una part de la producció a Sant Adrià però ens ha estat impossible, no només per les aigües, sinó perquè tenir la producció dividida en dues indústries ens suposa molts problemes organitzatius, tècnics i, per descomptat, econòmics”, afirma la gerent, qui assegura que reduir l’activitat a Sant Adrià ha resultat “molt dur”: “Sobretot ho ha estat per a les persones, ja que moltes d’elles portaven tota la vida amb nosaltres treballant-hi”.

L’Ajuntament es troba en procés de conèixer quants treballadors afectats viuen a Sant Adrià i es planteja incorporar-los a la borsa de treball municipal per tal de guiar-los en un pla de reinserció laboral.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure