L’Arxiu Municipal portarà el nom de la veïna de Sant Adrià Isabel Rojas

02/09/2014 – Tanmateix, els jardins del MhiC agafaran el nom de l'expresident Suárez, mentre que el Centre d'Entitats Besòs es dirà Centre d’Entitas Francisco Fernández “Peret”.

El Ple del passat 28 de juliol va rebatejar l’Arxiu Municipal de Sant Adrià, els jardins del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya i el Centre d’Entitats Besòs, que, des d’aquest estiu, porten el nom de dos emblemàtics veïns de la ciutat i de l’expresident Adolfo Suárez.

 

L’Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs és ara l’Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs “Isabel Rojas Castroverde”. Isabel Rojas va ser funcionaria de l’Ajuntament i qui va posar en marxa aquest equipament l’any 2002. Fins aquell moment no existia servei d’arxiu i la documentació municipal es trobava emmagatzemada a l’Ajuntament sense cap criteri. La Isabel Rojas, també va ser la responsable a nivell tècnic del Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament i va ser impulsora de la celebració de la Mostra d’Entitats. Per aquest motiu va rebre l’any 2010 l’homenatge de les entitats de la ciutat i de l’Ajuntament en la setena edició de la Mostra. L’any passat va ser pregonera de la Festa Major. També va ser distingida amb el Premi Ciutat de Sant Adrià (quarta edició) en la categoria de Serveis als Ciutadans. Actualment és membre molt activa de la plataforma La ELA existe i treballa per donar a conèixer aquesta greu malaltia que ella mateixa pateix. A més a més és membre impulsora de la Plataforma per a l’Autonomia personal de Sant Adrià, entitat que lluita pels drets de les persones amb diversitat funcional, i forma part del Consell Municipal d’Accessibilitat.

 

A més de l’Arxiu Municipal, els jardins del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya passaran a dir-se jardins Adolfo Suárez, pel paper clau que va tenir l’expresident del govern en la transició. El Centre d’Entitats Besòs, per la seva part, serà el Centre d’Entitas Francisco Fernández “Peret”, veí del Besòs que va portar a terme una important tasca en el barri des del món associatiu.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure