L’Arxiu Municipal ingressa un fons de documentats datats del segle XIX

30/07/2015 – El conjunt està integrat per 31 documents i dues fotografies, entre els que hi ha escriptures de venda i de préstec, cartes de pagament, testaments i certificats de baptisme, datats entre els anys 1865 i el 1963. 

L’Arxiu Municipal ha ingressat en dipòsit un interessant fons documental propietat d'Àngela Agustench Moral. El conjunt està integrat per 31 documents i dues fotografies, entre els que hi ha escriptures de venda i de préstec, cartes de pagament, testaments i certificats de baptisme, datats entre els anys 1865 i el 1963. Un arxiu patrimonial que permet resseguir la història, la transmissió dels béns i l'evolució urbanística d'una antiga i interessant propietat urbana de la localitat.

 

La documentació ingressada, que es troba en bon estat de conservació i havia estat en possessió de la mateixa família durant 150 anys, esdevé una mostra excepcional dels arxius familiars que romanen a Sant Adrià. Conservats de generació en generació per la importància jurídica i econòmica de la informació continguda en els documents.

 

La trentena de documents, consultables a l'Arxiu Municipal, permeten completar el trencaclosques de la història de Sant Adrià, aprofundir en la seva identitat i recuperar el patrimoni documental de la ciutat. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure