L’Arxiu Municipal de Sant Adrià celebra el Dia Internacional dels Arxius

Del 8 al 14 de juny se celebra la Setmana dels Arxius organitzada pel Consell Internacional dels Arxius (ICA), una cita amb l'objectiu de donar a conèixer a tota la població la necessitat de resguardar a llarg termini els arxius i facilitar l'accés a ells.

El lema proposat per a l'edició de 2020 és "Apoderar societats del coneixement”. Així es vol donar a conèixer al públic en general i als governs la importància dels arxius i la necessitat de facilitar el seu accés ja que “Els arxius tenen un valor únic, són part del patrimoni cultural i una de les principals fonts d'informació. Així mateix, asseguren el funcionament democràtic de les societats, la identitat dels individus i de les comunitats i la defensa dels drets humans”

A més, en aquest any 2020 caracteritzat per la pandèmia, el Consell Internacional d'Arxius (ICA), llancen una declaració al costat de la UNESCO i altres organismes en el qual indiquen que el deure de documentar no cessa durant les crisis, sinó que es torna més essencial.

 

Com no podia ser d'una altra manera, l'Arxiu Municipal de Sant Adrià "Isabel Rojas Castroverde" celebra aquest dia marcat en el calendari i ens fa un recordatori de la seva missió. Des de l'any 2002 la ciutat compta amb aquest equipament dedicat a la gestió, la custodia i difusió de la documentació adrianenca.

 

Què és l'Arxiu Municipal?

 

L'Arxiu Municipal és el servei que gestiona la documentació produïda i rebuda per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, així com la cedida per nombrosos particulars. Vetlla per la classificació, descripció, conservació i difusió d'un important fons documental que abraça el període comprés entre el 1734 i l'actualitat. Prop de tres-cents anys de memòria col·lectiva de la nostra ciutat.

L'Arxiu rep, tracta i posa a disposició la documentació custodiada. Aquest treball diari assegura la conservació dels fons produïts per l'Ajuntament amb valor històric, jurídic, administratiu i fiscal. Així mateix, la institució garanteix l'accés a la informació per part de la ciutadania, d'acord amb la normativa vigent.

D'altra banda, el centre també s'encarrega de salvaguardar i dinamitzar el patrimoni documental del municipi, fet que el vincula a la xarxa cultural i patrimonial de Sant Adrià de Besòs.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure