L’ARE de la fàbrica de cartró es reactiva amb la previsió de 120 pisos

La proposta d’ordenació de la fàbrica de cartró ha tornat a reprendre el ritme que havia perdut en la darrera dècada. El futur d’un dels signes més identitaris de la ciutat que encara resta de les edificacions industrials va reconduir-se fa uns mesos quan l’Incasol (Institut Català del Sòl de la Generalitat de Catalunya) es va adreçar a l’Ajuntament per reprendre la proposta de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de la fàbrica de cartró.

 

L’Incasol preveu l’edificació de 120 vivendes, amb 6,120 m d’habitatge lliure, 6,120 m protegit i una part d’habitatge de lloguer (15%). Part de l’estructura està ben conservada i des del Consistori veuen amb bons ulls que es mantingui la singularitat de l’espai i la façana exterior que el caracteritza. D’altra banda, una de les exigències és que l’alçada de la nova edificació no superi els pisos del voltant.

 

La planta que dóna al carrer Andreu Vidal, que també forma part de la Fàbrica de Cartró, s’enderrocarà i els magatzems a peu de carrer s’utilitzaran per equipaments públics, comerç i botigues que dinamitzin el barri, així com també una zona verda a l’actual pàrquing ubicat al costat del riu.

 

Abans de l’estiu s’obrirà un concurs de sòl i projecte per trobar un inversor i poder fallar-ho a final d’any, respectant uns criteris de rehabilitació urbana, qualitat ambiental i eficiència energètica. L’inici de les obres es preveu a finals de 2019, després d’aprovar-se la proposta guanyadora en un jurat format per tres tècnics Ajuntament, tres tècnics externs, tres de la Generalitat i un ciutadà amb uns mínims coneixements.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure