L’Ajuntament instal·la tapes de clavegueram de plástic per evitar el seu robatori

07/05/2014 – L’Ajuntament ha iniciat aquests dies els treballs de substitució de vint tapes de clavegueram que han estat robades en el municipi des de principis del 2014.

L’Ajuntament ha iniciat aquests dies els treballs de substitució de vint tapes de clavegueram que han estat robades en el municipi des de principis del 2014. Deu són les que van desaparèixer a finals del passat mes de gener a prop de la Ciutat Esportiva Dani Jarque i el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, i la resta s’ubiquen a diferents carrers de la ciutat. Les noves tapes no són metàl·liques, sinó de compòsit, un material plàstic poc atractiu per a la comercialització en el mercat clandestí. El cost d’aquesta actuació és de 6.000 € (mà d’obra i material).

 

Amb aquesta iniciativa l’Àrea de Territori vol posar fre al robatori de tapes en el municipi i evitar, d’una banda, la despesa que això suposa, i d’altra banda, que els vianants puguin patir algun accident.

 

La sostracció de cobertes metàl·liques és un greu problema econòmic per a les arques municipals. L’any 2013 Sant Adrià va dedicar 8.000 € del seu pressupost a substituir-les. Però, a banda de la inversió econòmica, l’Ajuntament vol prevenir possibles accidents, ja que les clavegueres poden quedar al descobert i sense senyalitzar durant unes hores fins que els furts són detectats pels serveis de seguretat o de manteniment, amb el consegüent perill que això comporta per als ciutadans, sobretot en zones de poca visibilitat.

 

A Sant Adrià s’ha arribat a produir el furt de vint  tapes en una nit i s’ha substituït una mateixa tapa fins a sis vegades en un curt espai de temps (de vegades ha desaparegut a les poques hores d’instal·lar-ne una de nova).

 

Davant d’aquesta situació, que afecta molts municipis de l’Àrea Metropolitana, l’Ajuntament també demana la col·laboració ciutadana perquè s’informi als cossos de seguretat de qualsevol incident i fa una crida per demanar precaució als vianants, especialment en les zones industrials.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure