L’Ajuntament incrementa en un 250% la dotació destinada a beques de batxillerat i graus

22/07/2015 – Aquesta tercera convocatòria que impulsa la Regidoria d’Educació estarà dotada amb 21.000 €, 15.000 més que a les dues primeres convocatòries.

El govern municipal ha aprovat aquest mes de juliol les bases del Programa de beques i ajuts per a la continuïtat educativa de l’alumnat de Sant Adrià de Besòs, per al curs 2015-2016. L’objectiu d’aquests ajuts és facilitar que els nois i noies que han acabat l’ Educació Secundària Obligatòria (ESO), i que no tinguin una titulació superior al Graduat en ESO, puguin seguir estudiant. Les beques cobriran part de les despeses de qualsevol dels cursos que permeten obtenir una titulació immediatament superior a la de l’Educació Secundària Obligatòria (Batxillerat, tècnic en grau mitjà).

 

Aquesta tercera convocatòria que impulsa la Regidoria d’Educació estarà dotada amb 21.000 €. Per tant, s’incrementa el programa en 15.000 € respecte a les dues convocatòries anteriors, que van comptar amb una dotació econòmica de 6.000 €.

 

Obertes a l’alumnat de la concertada

 

Una altra novetat és que, per primer cop, les beques s’obren a tot l’alumnat, tant de l’escola pública com concertada del municipi. En les dues convocatòries anteriors les beques anaven adreçades només a l’alumnat de l’escola pública. Per optar als ajuts cal tenir menys de 21 anys, portar empadronat a Sant Adrià de Besòs un mínim d’un any, haver presentat la sol·licitud de beca al Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (MECD), i que els ingressos familiars de l’alumne estiguin per sota d'uns barems que es poden consultar a la Regidoria d’Educació (Tel. 93 381 20 04 ext. 6331/6323).

 

Prop de 23.000 euros en ajudes de material i llibres escolars

 

La Junta de Govern també ha aprovat aquest juliol els convenis de col·laboració que l’Ajuntament ha signat amb els sis centres escolars públics del municipi, en els quals s’ estableixen les aportacions econòmiques municipals destinades a ajudar a les famílies adrianenques que no poden fer front al pagament de llibres, material escolar i activitats pedagògiques. Els ajuts de tots els centres sumen una aportació de 22.512 €.

 

La Regidoria d’Educació impulsa aquest paquet d’ajuts per tercer any consecutiu, per tal de donar suport tant als centres, com als pares i mares que no poden fer front a aquesta despesa. La gestió de les ajudes la faran els centres docents, només les podrà rebre l’alumnat que no presenti cap problema continuat d’absentisme escolar, i les famílies assumiran un mínim del 20 % del cost dels llibres, el material i les activitats escolars.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure