L’Ajuntament i els treballadors signen un manifest contra la marxa de Schott Ibérica

04/06/2014 – Aquest era un dels acords de la Moció conjunta que es va aprovar per unanimitat en el ple del passat 26 de maig; consideren que les causes alegades "són injustificades".

 

L’Ajuntament de Sant Adrià i el comitè d’empresa de Schott Ibérica han elaborat un manifest conjunt contra el tancament injust del grup Schott Ibérica i per a la defensa de l’ocupació dels seus  treballadors i treballadores que faran arribar a la Direcció General Tub Farmacèutic Schott AG i al Comitè Europeu del Grup Schott Ibèrica. Aquest era un dels acords de la Moció conjunta que es va aprovar per unanimitat en el ple del passat 26 de maig.

 

En el text s’exposa que les causes que Schott Ibérica alega per al tancament són injustificades. La planta de Sant Adrià de Besòs és rendible i supera els beneficis previstos, afirmen Consistori i treballadors, i, per tant, el motiu de la decisió és la voluntat de traslladar la producció a la fàbrica de Mitterteich (Alemanya), on la inversió que s’hauria de fer per a les noves instal·lacions és superior a la que es realitzaria a les del municipi, asseguren.

 

També es mostra la preocupació pel cost social del tancament que implicarà l’acomiadament de 112 treballadors/es. Sant Adrià de Besòs és un municipi amb una xifra d’atur important i la desaparició de l’empresa implicarà l’agreujament d’un context social ja difícil.

 

Ajuntament i Comitè d’Empresa sol·liciten a Schott ibèrica que reconsideri la seva decisió. D’altra banda, demanen la mediació de la Generalitat de Catalunya, perquè minimitzi els efectes del tancament i contempli les millors condicions econòmiques possibles per a la plantilla afectada, si la decisió tira endavant.

 

El manifest acaba expressant el suport dels signataris als treballadors i treballadores en la seva lluita en defensa dels seus llocs de feina “considerem que les decisions de la central entren en contradicció amb el compromís, implicació i dedicació que tots els treballadors i treballadores han tingut durant molts anys. No ens volem resignar a perdre 112 llocs de treball directes, i altres indirectes, seguim optant per empresaris amb veritable vocació industrial per tal de que el nostre territori sigui un referent”.

 

Protesta a les portes de la fàbrica

 

La passada setmana, la plantilla de la planta local de fabricació de vidre es va concentrar a les portes de les instal·lacions adrianenques per manifestar-se contra la decisió de tancament. Desenes de persones es van fer veure i sentir per expressar el seu malestar amb la direcció de l’empresa.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,566SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure