L’Ajuntament de Sant Adrià ajudarà les famílies amb problemes per pagar llibres, material escolar i excursions

10/7/2013. Invertirà 23.000 euros i posarà dues condicions: que l’alumne no sigui absentista i que la familia pagui, com a mínim, un 20% del cost de tot plegat

L’Ajuntament de Sant Adrià, coneixedor de les dificultats que estan patint els centres públics d’educació de la ciutat pel cobrament dels llibres, el material i les activitats escolars, ha signat avui convenis de col•laboració amb els sis centres educatius públics de primària i de secundària de la ciutat per tal d’ajudar a les famílies adrianenques que no puguin fer front al pagament d’aquests serveis al curs vinent.

Reservada en el pressupost d’enguany, la partida que dedicarà l’Ajuntament serà d’un total de 23.000 euros, repartits entre els alumnes amb més dificultats d’aquests sis centres: l’escola Pompeu Fabra, Catalunya, i l’institut Vázquez Montalbán, al marge esquerre; i l’escola Mediterrània, Cascavell i l’institut Fòrum 2004, al marge dret.

Els centres docents proposaran a les seves respectives Comissions Socials Escolars -on estan representats el professorat, els Serveis Socials municipals i els Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament-, la relació d’alumnes que tenen dificultats pel pagament de llibres, material i activitats escolars, i la Comissió Social acordarà, en funció de criteris econòmics i socials, quines famílies podran ser objecte d’una exempció parcial del pagament pels conceptes abans esmentats.

Entre els criteris que es decideixin a la Comissió Social del centre hauran de figurar els dos següents: l’alumnat no ha de presentar problema d’absentisme escolar i la família se’n farà càrrec d’un mínim del 20% del cost dels llibres, el material i les activitats escolars. En aquest sentit, i en la línia de la socialització de llibres, aquests seran propietat dels centres, i no pas de les famílies. “Es tracta d’una actuació que persegueix la igualtat d’oportunitats educatives per a tots els alumnes, per exemple evitant que alguns no puguin participar de sortides per no tenir prou recursos”, ha defensat el regidor d’Educació, Gregorio Belmonte (ICV-EUiA).

Belmonte ha apuntat que és la primera vegada que Sant Adrià aprova una mesura d’aquestes característiques, que respon a la preocupació de molts centres, que en aquest darrer curs han detectat moltes dificultes en un bon grapat de famílies per, sobre tot, pagar els llibres i el material escolar. Pel que fa a l’absentisme, el polític ecosocialista ha reconegut un “estancament” en la reducció d’aquesta problemàtica allà on està més estesa: al barri de la Mina.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure