L’Ajuntament crearà una comissió per revisar l’ús de Marina Besòs com a zona d’oci

28/07/2015 – Així ho va decidir ahir el ple per unanimitat uns dies després de l’admissió d’una querella per presumptes delictes d’estafa i prevaricació  en la concessió de l’explotació de les piscines contra diferents persones i representants, entre ells l’exalcalde Sito Canga.

L’Ajuntament de Sant Adrià crearà una comissió informativa especial de seguiment de la concessió i explotació de les piscines Marina Besòs com a zona d’oci nocturna. Així ho va decidir ahir el ple municipal per unanimitat i consens de tots els grups polítics, uns dies després de l’admissió d’una querella per presumptes delictes d’estafa i prevaricació  en la concessió de l’explotació de les piscines contra diferents persones i representants, entre ells l’exalcalde Sito Canga, i en la que també s’han vist implicats l’Ajuntament i el Consell Comarcal com a possibles responsables civils subsidiaris.

 

L’òrgan pretén afegir transparència i imparcialitat a tot allò vinculat a l’explotació dels terrenys i reunirà i exposarà tots els expedients i documents municipals que expliquen quin camí ha seguit tot plegat des de 2008. A més, demanarà compareixences de responsables tècnics i polítics davant d’una comissió que estarà formada per l’alcalde, com a president, i un regidor de cada grup municipal, a més del secretari de l’Ajuntament. Entre el 21 i el 29 de setembre es constituirà de fet la comissió i s’establirà el calendari de reunions i declaracions de les persones implicades, a més de consensuar qui seran les figures que hagin d’intervenir. De moment, des del govern local no s’han volgut pronunciar sobre si cridaran a declarar l’exbatlle socialista Sito Canga; l’oposició, com a mínim, té la voluntat de proposar-ho. Tanmateix, es tracta d’una comissió informativa a la que ningú està obligat a assistir.

 

L’alcalde Joan Callau va subratllar que, a banda de la comissió, tot plegat es troba als jutjats, on “hi haurà tota la transparència”, i la informació relativa a les piscines sempre s’ha pogut i es pot consultar amb els tècnics corresponents. Dies després de conèixer la notícia, l’exalcalde Sito Canga prefereix no fer cap declaració al respecte, almenys fins que comparegui davant la justícia, a principis d’octubre.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure