La RFEF crearà un fons d’ajut pel futbol femení

17/10/2014 – La junta directiva de la federació així ho ha aprovat després de declinar per tercer any consecutiu la subvenció del govern a la qual podia tenir accés.

 

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va aprovar ahir la creació d'un fons especial d’ajudes al futbol femení, tant en el concepte de beques com en altres activitats. La junta directiva es va reunir ahir a la Ciutat del Futbol de Las Rozas per adoptar aquesta de forma unànime.

 

Per tercer any seguit, la RFEF és una de les catorze federacions espanyoles que no han sol·licitat les ajudes que concedirà el Consejo Superior de Deportes (CSD) pel programa Dona i Esport, que té una dotació de més d’un milió d’euros.

 

El Consell Superior d'Esports (CSD) ha destinat aquest any una partida de prop d'un milió quatre-cents mil euros a una subvenció extraordinària que té per objectiu promoure algunes actuacions en l'àmbit de l'esport femení.

 

Algunes d'elles són la formació acadèmica, la formació en gestió esportiva i l'ajuda a la conciliació de la vida esportiva i familiar de les esportistes. Per poder accedir a aquesta subvenció, les federacions han de tenir almenys a tres dones en càrrecs dirigents, o bé que un 33% de la junta directiva estigui integrada per dones.

 

La RFEF només inclou una dona a la seva junta i, per tant, de moment segueix sense complir els requisits necessaris. Tota federació que rep fons públics està sotmesa a la llei de transparència, la qual exigeix uns requisits constants  de comunicació sobre les activitats econòmiques desenvolupades.

 

Un cop anunciada la mesura per part de la RFEF, només falta saber quina xifra es destinarà a potenciar el futbol femení espanyol i en quin any es començarà a implantar. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure