La Plataforma per a la Defensa de les Tres Xemeneies converteix les torres en ampolles de vidre com a part d’una exposició

23/5/2013. L’entitat presenta el llibre que commemora el centenari del funcionament d’aquesta histórica central térmica del Besòs

Us havíeu imaginat les tres xemeneies de Sant Adrià convertides en tres ampolles de vi? Doncs això mateix és el que han pensat des de la Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies de Sant Adrià, que aquest vespre han presentat al MhiC el llibre i l’exposició de commemoració del centenari d’aquesta històrica central tèrmica del Besòs. Durant l’acte, en què la Plataforma ha lamentat la falta de suport de l’Ajuntament en l’edició del llibre i en la preparació de la mostra, i que Endesa estigui desmantellant la central enlloc d’aprofitar-la com a patrimoni, els dos membres més actius de l’entitat, el professor Roger Hoyos i l’historiador Jose Luis Muñoz han desvetllat l’original exposició que han pensat per difondre aquesta mostra per tot Sant Adrià.

I és que l’exposició, a diferència de la manera tradicional, es farà mitjançant ampolles de vi que simulen la forma de les xemeneies adrianenques i que itineraran per la vila. Així, més d’una vintena de grups de tres ampolles-xemeneies s’aniran repartint després de l’estiu per una vintena de llocs i instal•lacions públiques de la ciutat adrianenca. En cada grup de tres ampolles hi haurà sobre l’etiqueta una petita informació sobre un tema determinat de la central (la seva construcció, alguns fets històrics, etc), la qual es podrà ampliar al moment fent passar un smartphone pel codi QR que hi ha a l’etiqueta. D’aquesta manera, caldrà visitar aquesta vintena de llocs per conèixer tot el que s’ha de saber de les Tres Xemeneies.

La proposta ha estat rebuda amb moltíssima sorpresa i felicitacions pels assistents a la trobada, entre ells regidors d’ICV-EUiA i de CiU, però cap del PSC. També hi ha participat el fins avui cap de patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, que ha animat els presents a no perdre l’ànim per reaprofitar aquest espai litoral per a un ús que el recordi com a equipament patrimonial.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure