La plataforma en defensa de les 3 Xemeneies, en contra del desmantellament dels tubs de refrigeració

29/06/2015 – El col·lectiu demanarà al nou consistori que declari Bé Cultural d'Interès Local els elements que resten a l'espai de la tèrmica.

ENDESA ha iniciat la fase final de desmantellament de les Tres Xemeneies de Sant Adrià. Aquest darrer tram contempla els treballs per desmuntar els tubs de captació d'aigua que van donar servei a les quatre diferents centrals que han ocupat el mateix espai en poc més de 100 anys. Entre ells hi ha l'estacada, la plataforma i els tubs originals de 1913 que aspiraven aigua per refrigerar la primera central tèrmica de carbó d'Energia Elèctrica de Catalunya.

La Plataforma per a la Conservació de les 3 Xemeneies confiava en que aquest element podria conservar-se pel seu valor testimonial del patrimoni industrial. El col·lectiu va demanar a l'anterior alcalde, l'actual, Barcelona Regional i el Consorci del Besòs que en el procés de desmantellament de la central es conservessin diferents elements que anessin més enllà de simplement l'estructura exterior del conjunt de 200 metres de caldera i xemeneies i el gran edifici de turbines. En col·laboració amb especialistes, van elaborar i presentar, el 2012, l'informe necessari per què el ple Municipal declarés el conjunt Bé Cultural d'Interès Local. “La proposta feta per la Plataforma no va ser tinguda en compte i ha provocat la situació actual”, destaca l’entitat adrianenca.

La Plataforma per la Conservació de les 3 Xemeneies ha completat l'informe i el tornarà a fer arribar al nou consistori perquè sigui aprovada la declaració de BCIL i s'evitin més pèrdues.

Una ruta pel front litoral

La pròpia plataforma ha organitzat, per a aquest dijous 2 de juliol, a les 18:00 hores, una ruta pel front litoral per donar a conèixer el passat industrial centenari de l'espai, la situació present i reflexionar sobre el futur d’aquest espai, objecte en aquests moments d'un avantprojecte de planejament urbanístic.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure