“La maternitat d’Elna” a l’espai Font de la Mina

05/11/13. Aquesta tarda, s’inaugura l’exposició (19.30 hores).

05/11/13. A final de gener de 1939, amb una Barcelona en mans dels franquistes, milers de catalans van iniciar un llarg i difícil camí cap a l’exili. Molts d’ells van anar a parar als camps de concentració francesos. El fred i la mala alimentació van afegir a la cruesa de l’exili penalitats inhumanes. Amb aquestes condicions, nombroses dones van haver de donar a llum, amb el perill que això suposava per als nadons i per a elles mateixes.

Davant aquesta situació, Elisabeth Eidenbenz, una jove mestra suïssa que havia seguit la guerra civil atenent els infants refugiats al bàndol republicà, va organitzar en una residència campestre a la vila d’Elna, a la regió de Languedoc-Roselló, maternitat on atendre les mares procedents dels camps i els seus fills. És el que es va conèixer com La maternitat d’Elna, on es calcula que van néixer 600 infants.

L’Espai Cultural Font de la Mina (c. Ponent, 21-25) acull del 5 al 30 de novembre l’exposició del mateix nom, cedida pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. La historiadora i escriptora, Assumpta Montellà autora del llibre “La maternitat d’Elna. Bressol dels exiliats” serà l’encarregada d’inaugurar la mostra avui novembre (19.30h) .

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure