La Festa dels Passadors de Sant Adrià de Besòs inscrita al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

La Festa dels Passadors de Sant Adrià de Besòs ha estat inscrita al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. La primera edició de la festa es va celebrar el 1998, organitzada per l’associació Dones del Futur de Sant Adrià de Besòs, per retre homenatge als passadors del riu Besòs, una antiga activitat que va ser vigent fins a finals del segle XIX i que actualment es reivindica com un signe d'identitat de la ciutat.En les primeres edicions, l’acte principal era felicitar a la geganteta Eulàlia el dia del seu sant. 

 

Actualment, la festa dura tot el cap de setmana. Dissabte es fa el pregó de la festa i el contacontes. Diumenge al matí té lloc la cercavila, amb la participació dels diables, geganters i castellers de Sant Adrià de Besòs, i, també, sardanistes i altres grups de cultura popular de la ciutat i d’altres poblacions convidades. Totes les colles i entitats es reuneixen a l’Arc Adrianenc per passar pel Pont dels Passadors. En arribar a la plaça del Mercat, les colles fan les seves actuacions. Finalment, a la Plaça de la Vila es fan tots els honors als Gegants Passadors, amb l’entrega dels rams de flors de les entitats i de l’ajuntament. Hi ha els parlaments i actuen les diverses colles. La tronada tanca la festa.

 

La festa és organitzada conjuntament per Dones del Futur i l'Associació Amics de la UNESCO de Sant Adrià amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i de les entitats de cultura popular de la ciutat. Es celebra el cap de setmana més proper al 12 de febrer, festivitat de Santa Eulàlia.

 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure