La fàbrica de vidre Schott a Sant Adrià tancarà aquest estiu

29/04/2014 – L’empresa de producció de vidre Schott Ibèrica ha comunicat fa pocs dies la seva decisió de tancar la planta situada a Sant Adrià.

L’empresa de producció de vidre Schott Ibèrica ha comunicat fa pocs dies la seva decisió de tancar la planta situada a Sant Adrià. La companyia ha contactat els sindicats per iniciar el procés de negociació i té la voluntat, asseguren fonts de l’empresa, de proposar un pla social que ajudi a alleujar els efectes de la finalització de la producció.

 

La fàbrica adrianenca, que produeix tubs de vidre farmacèutic amb dos forns des de 1953, ha decidit tancar donat que caldria realitzar, diuen, importants inversions per reparar els forns de vidre i dotar-los de tecnologia d'última generació que permeti ser competitius en el futur.

 

Tot i haver avaluat acuradament diverses opcions per continuar amb la producció a Sant Adrià, la direcció explica que cap d’elles és econòmicament viable. Com a part del procés de tancament, la producció es portarà a la principal fàbrica de tubs de vidre de Schott, a Mitterteich (Alemanya). La determinació afectarà un total de 114 treballadors que formen la plantilla adrianenca.

 

Schott Ibérica informa que contactarà amb empreses especialitzades per recolzar els empleats amb programes de capacitació i inserció laboral. Expliquen que encara s’ha de dialogar amb el comitè d’empresa i tot resta encara molt obert, però, en principi, existiran opcions de recol·locar alguns treballadors dins del propi grup, sempre fora d’Espanya.

 

Es preveu que el tancament de la planta tingui lloc aquest estiu. L’oficina de vendes, també situada al carrer Pi i Gibert, es mantindrà en funcionament.

 

SCHOTT

 

Schott és un grup tecnològic internacional amb 130 anys d’experiència a les àrees de vidres especials i tecnologies avançades. L’empresa ocupa la primera posició mundial en molts dels seus productes: electrodomèstics de la llar, i les indústries farmacèutica, electrònica, òptica i de transport.

 

El grup manté una estreta proximitat amb els seus clients mitjançant fàbriques i unitats de venta en 35 països. Compta amb 15.400 treballadors que van generar unes vendes globals de 1.840 milions d’euros l'any fiscal 2012/2013. Amb seu a Mainz (Alemanya) és  propietat de la Carl Zeiss Foundation.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,572SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure