La ciutat reconeix els veïns i entitats més actives i compromeses

28/04/2014 – Aquest diumenge va tenir lloc el lliurament dels VI Premis Ciutat de Sant Adrià, un acte que va omplir la plaça Guillermo Vidaña de compromís local i activitat veïnal.

 

Aquest diumenge va tenir lloc el lliurament dels VI Premis Ciutat de Sant Adrià, un acte que va omplir la plaça Guillermo Vidaña de compromís local i activitat veïnal.

 

Aquests guardons són un reconeixement a persones i entitats de Sant Adrià que per la seva trajectòria o per les iniciatives (de caire cívic, social, solidari…) que han dut a terme han contribuït a millorar la ciutat. Els premiats per part de les entitats van ser: en l’àmbit cultural, l’associació MUSA i Maria Martínez Navarro; en l’ambit d’esport i lleure, el Club Ciclista del Besòs i Artur Saloni Cañiz; en l’àmbit de societat activa, la PAH Besòs, Eduardo Araujo García i Francisco Crespín Gómez; i, en l’àmbit de serveis a la ciutadania, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Adrià i Manuel López López.

 

El premiat per part dels ciutadans, una categoria que es va incorporar l’any passat per fer el procés més participatiu i el guanyador del qual és escollit entre els veïns i veïnes, va ser Joan Carril.

 

Finalment, l’alcalde Joan Callau va entregar quatre premis més, en l’apartat dels guardons atorgats per part del màxim mandatari adrianenc: a Teresa Blasco, Ángeles Muñoz Expósito, Salvise Fadón Poza “Salvi” i Julián Fuentes Onrubia.

 

Aquí teniu la llista dels premis entregats ahir i els mèrits dels guardonats:

 

Premis atorgats per les entitats

 

Àmbit de Cultura

 

Entitat: MUSA, Associació de Músics de Sant Adrià

Entitat de joves músics de Sant Adrià que concep l'ensenyament i l'aprenentatge musical com a part de la formació integral de les persones. Col·labora amb les escoles i organitza  tallers musicals. Ha fet una important tasca de difusió de la nostra ciutat en diversos esdeveniments musicals més enllà de Sant Adrià. El premi és concedeix pel seu treball en foment de la música i la promoció de grups locals.

 

Persona física:  Maria Martínez Navarro

Per la difusió i mestratge de l'art dels boixets a Sant Adrià, a través de les classes que ha impartit a Casal de la Dona des de l'any 1991 i per ser, juntament amb l'Associació de Puntaires, una de les organitzadores de la primera Trobada l'any 1993, trobada que des de les hores es  fan cada any. Per la seva feina com a mestre ensenyant a fer puntes de coixí per la difusió que ha fet  de l'art dels boixets a Sant Adrià.

 

Àmbit d' Esport i Lleure

 

Entitat: Club Ciclista del Besòs

Fundat l'any 1992, amb les seves activitats promouen la cohesió social i la convivència intergeneracional. Participen i col·laboren en moltes de les activitats que organitza l'Ajuntament i amb altres clubs fora de Sant Adrià. Per la seva implicació en els esdeveniments de la nostra ciutat i per afavorir la convivència i la cohesió social.

 

Persona física: Artur Saloni Cañiz

Per la seva tasca de promoció del bàsquet adrianenc. Va presidir el Club Bàsquet Sant Adrià – Betsaida, de l' any 2003 al 2006 i va impulsar la unificació dels diversos clubs adrianencs fundant, l'any 2006,  la Unió Bàsquet Sant Adrià, entitat  que aglutina el club CB Betsaida, el CB St. Gabriel i el CB Sant Adrià. També ha estat impulsor del Torneig Infantil Ciutat de Sant Adrià del que enguany  se celebra la setena edició i que s'ha convertit  en torneig de referència a tot l'Estat en la seva categoria. Per la seva tasca esportiva en el món del bàsquet adrianenc, unificant aquest esport i portant-lo més enllà de la nostra ciutat.

 

 

Àmbit de Societat activa

 

Entitat: PAH Besòs  (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca)

Pel suport a les persones en risc d'exclusió social. Per la seva lluita perquè aquestes persones no perdin l'habitatge i tinguin unes condicions de vida més dignes. Per la seva lluitar contra l'espoli dels bancs i les clàusules abusives. Amb el seu treball, la força i la solidaritat de molta gent, han aconseguit aturar molts desnonaments. Per les seves accions i lluita per  la  millora i el benestar de la ciutadania

 

Persona Física: Eduardo Araujo García,  de l'Associació de Veïns del Besòs

Aquest veí del barri del Besòs de Sant Adrià,  preocupat per la millora de la seva ciutat  i del seu barri en particular, ha treballat sempre des del món associatiu  pel benestar dels seus veïns i veïnes  i per la millora de les condicions de vida de tothom. Per la seva lluita desinteressada per millorar el seu barri i el benestar dels seus veïns i veïnes

 

Francisco  Crespín Gómez,  de l'Associació de Veïns de Sant Joan Baptista

Aquest veí de Sant Joan ha participat de manera activa, i des que era molt jove, en la vida associativa des de diversos àmbits: sindical, polític, veïnal,  i més recentment en diversos moviments socials. La seva lluita ha estat sempre a favor del benestar del ser humà, la tolerància, la solidaritat i la defensa d'aquells que menys recursos tenen, la classe obrera a la que pertany. Per la seva lluita desinteressada per un món millor, més just i solidari

 

Àmbit de Serveis a la ciutadania 

 

Entitat: Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Adrià de Besòs

Pel seu compromís, sensibilitat, solidaritat i suport a qualsevol tipus d'acte que es desenvolupa en la nostra ciutat, ja sigui infantil, juvenil, cultural, esportiu, etc. És una entitat creada l'any 1982  per on han passat centenars de persones voluntàries que han ofert un important servei a la ciutadania. Per la seva labor i compromís amb la nostra ciutat i la nostra ciutadania

 

Persona Física : Sr. Manuel López López (APRODISA)

Manuel López és conegut a la localitat per la seva trajectòria professional com a gerent de l’entitat APRODISA, càrrec que desenvolupa des de fa trenta anys. Per la seva dedicació constant en la defensa de les persones amb discapacitat, el reconeixement dels seus drets socials i per participar activament en el teixit associatiu de Sant Adrià  fets constatables per tots aquells que el coneixen

Per la seva dedicació i lluita en la defensa de les persones amb discapacitat i la seva implicació en la vida social i cultural de Sant Adrià

   

Premi dels Ciutadans

 

Joan Carril Màrquez:  veí de Sant Adrià ha desenvolupat tasques de promoció cultural. Destaca pel seu vessant artístic com a creador i com a director de la UIFOTO i del Col·lectiu “Ojo de Pez”. És autor de diverses obres dedicades a la defensa i la dignificació de la professió de fotògraf. La seva candidatura ha esta la més votada amb 2054 vots

 

Premis atorgats per l'Alcalde

 

Teresa Blasco Mercè, directora de l'escola d'idiomes EDIST

Se li lliura el premi en reconeixement al seu esperit emprenedor i capacitat innovadora al capdavant de l'escola Edist. La Teresa ha posat en marxa diverses iniciatives originals i ho ha compaginat amb la implicació en la vida de la ciutat participant activament en  campanyes solidàries com La ELA existe o La Martó de TV3.

  

Ángeles Muñoz Expósito, Dones IRIS

Se li lliura el premi en reconeixement a la seva tasca de voluntariat al barri de la Mina, primer col·laborant amb la parròquia i després fent de monitora al Casal Infantil de la Mina. Actualment pertany al grup de dones Iris, d'on n'és l'ànima, i on organitza, juntament amb altres companyes, activitats adreçades a les dones del barri.

 

Salvise Fadón Poza "Salvi"

Se li lliura el premi en reconeixement a la seva generosa aportació a la comunitat. Sempre ha estat vinculat a diverses entitats de la ciutat, com ara la parròquia o l'Agrupament Escolta  i ha col·laborat desinteressadament en l'organització de moltíssim actes i esdeveniments culturals i festius de Sant Adrià.

 

Julián Fuentes Onrubia, Club Petanca Amigos de Cobasa

Se li lliura el premi en reconeixement al seu tarannà al llarg de 35 anys al Club Petanca Amigos de Cobasa, on hi pertany des de la seva fundació i on hi ha estat més de 20 anys directament vinculat a través de les diverses juntes que han dirigit el club. És una persona molt estimada  per veïns i amics gràcies al seu tarannà conciliador i a tota una vida dedicada a la seva comunitat i al seu municipi.  

 

 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure