Jornada festiva a la plaça de la Vila en favor del Medi Ambient i l’energia sostenible

14/06/2014 – Aquest esdeveniment té com a finalitat promoure la protecció i millora del medi ambient a través d’activitats i tallers lúdics i educatius adreçats a tots els públics.

Aquest dissabte 14 de juny se celebra la XIV Festa del  Medi Ambient i l'Energia Sostenible a la plaça de la Vila. Aquest esdeveniment té com a finalitat promoure la protecció i millora del medi ambient a través d’activitats i tallers lúdics i educatius adreçats a tots els públics. En aquesta ocasió se celebra de manera conjunta el dia Mundial del Medi Ambient i la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

 

Participació d’entitats protectores d’animals

 

Com a novetat d’enguany s’han sumat a aquesta festa totes les entitats i associacions protectores d'animals per oferir la possibilitat d'exhibir els acollits a l'espera de ser adoptats, i així conscienciar la ciutadania de la importància de la tinença responsable d'animals de companyia  i fomentar-ne l'adopció.

 

Cal destacar la implicació de les entitats i associacions que participen organitzant diverses activitats i que any rere any fan possible que la festa tiri endavant. A més d'aquestes activitats, hi haurà un circuit de bicicletes per als més petits, organitzat pel Club Ciclista Besòs, un taller de reparació de bicicletes amb el suport de l'Associació de Veïns de la Mina i un taller sobre aigua i un altre de consum responsable, cedit per l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del programa Compartim un Futur.

 

D'altra banda, la Diputació de Barcelona i l'ICAEN, en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2014, cedeix l'inflable “Saltem amb energia”, un rocòdrom inflable, un punt d'informació energètica municipal, els jocs Energia en un dia i Hola Watty, per tal de promoure l'eficiència energètica i les energies renovables.

 

L'Ajuntament farà la presentació de la nova campanya de recollida d'oli domèstic i obsequiarà qui s'acosti al seu estant amb un embut que en facilita el reciclatge.

 

Hi haurà una exhibició de zumba dels nois i noies de l’entitat APRODISA. I com a cloenda de festa, de l'espectacle de màgia, clown i dansa Cartonutti i les 3 RRRs a càrrec de Maximiliano Stia i la Raza.

 

Tothom que faci una de les activitats de la Festa podrà participar en el sorteig d’una bicicleta!

 

Més enllà del 14 de juny

 

La programació de la Festa del Medi Ambient anirà més enllà dels actes del 14 de juny ja que durant aquest mes es faran altres actuacions de sensibilització sobre el medi ambient. Concretament el diumenge 15 de juny es farà una visita guiada per l'expert ornitòleg Xavi Larruy, per observar la flora i la fauna del parc del Litoral i desembocadura del riu Besòs i fins al 16 de juny, al Centre Cultural Besòs, hi haurà l'exposició Aquarel·les d’aus del riu Besòs, elaborades a partir de fotografies fetes al riu i que l'adrianenc Francisco Torres ha convertit també en aquarel·les.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure