Joan Callau serà alcalde aquesta setmana però Marcuello es presentarà a les primàries

18/6/2013. La primera tinent d’alcalde trenca el seu silenci negant que hagi hagut cap «lluita de poder» en la successió de Sito Canga, i garanteix que Callau será el nou alcalde d’un govern que «prioritzarà les persones» per sobre de l’urbanisme.

Després d’algunes setmanes d’un «silenci meditat i reflexionat», la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Adrià, Isabel Marcuello (PSC), ha parlat en roda de premsa per garantir que Joan Callau, l’actual regidor d’Urbanisme, serà escollit alcalde amb els vots favorables de tots els edils socialistes en un ple extraordinari que presumiblement tindrà lloc una tarda d’aquesta mateixa setmana.

Marcuello, aspirant com Callau a succeir l’anterior batlle Sito Canga, ha negat que en aquest procés hagi hagut «cap lluita de poder, cap crisi interna ni cap interès personal» i ha assegurat que estarà al costat de Callau en aquests dos anys de govern que queden abans no arribin les properes eleccions municipals. Ara bé, per quan arribin aquests comicis, la 1a tinent d’alcalde ja ha anunciat que es presentarà a les primàries que el PSC convoqui per a escollir candidat. «Fins ara, a Sant Adrià no havien calgut primàries. Però ara s’obre una etapa diferent, jo no tiro la tovallola i em presentaré», ha sentenciat. En relació a la figura de Callau, Marcuello ha evitat opinar personalment de la seva validesa com a futur alcalde, però ha dit que «no té cap dubte» que l’anterior batlle l’ha escollit «després d’una reflexió molt intensa per escollir el millor candidat, encara que hagi estat el quart» de l’anterior llista electoral. En aquest sentit, Marcuello diu no estar «ferida ni dolguda» per no haver estat escollida ni perquè Canga apostés explícitament per Callau: «Respecto la decisió d’una persona amb qui he estat 17 anys al costat, d’una gran persona i d’un gran polític, d’una figura que ens ha unit en aquest temps».

La política socialista ha confirmat que ella, juntament «amb la meitat de l’executiva local i la meitat de regidors», ha presentat un recurs a la comissió de garanties del partit, doncs «tenim dubtes» sobre qui podia votar en l’elecció local, que va acabar elegint Callau per 14 vots, 4 vots més que els que va rebre Marcuello. «Volem que se’ns resolguin aquests dubtes i, independentment de que les explicacions ens satisfacin o no, no impugnarem la votació», ha garantit. «Com sempre he fet, per generositat amb la ciutat i amb la seva gent, que és qui final posa als polítics on vol, dono un pas al costat o un pas enrere per deixar pas a Callau», ha apuntat Marcuello abans de garantir que ni ella ni cap altre regidor votarà en contra o s’abstindrà en l’elecció de Callau: «Som responsables i no cometrem cap disbarat. Tendiré la mà a Callau tot i que l’alcalde Canga no hagi tingut confiança en la seva número 2», ha sentenciat abans de negar que hagués pensat en passar a ser regidora no adscrita per no estar conforme amb aquesta elecció. “Per la ciutadania, estem obligats a entendre’ns i si estic molesta és només per la rapidesa i per la manca de diàleg que hi ha hagut en tot aquest procés, des de la direcció nacional de Barcelona però també des d’aquí”.

Pel que fa al futur immediat d’aquest govern, crida l’atenció que, segons Marcuello, hagi consensuat amb el mateix Callau que la prioritat serà l’atenció social i de les persones, quan el mateix Canga va apostar per Callau per culminar la transformació urbanística del litoral adrianenc. “Ara no és moment de l’urbanisme, sinó de les persones”, ha apuntat després d’indicar altres prioritats del govern més importants que la urbanística: “La segona, la promoció econòmica i la ocupació; i la tercera, la política econòmica”. Marcuello també ha anunciat dues intervencions “urgents” en la ciutat: “Ser valents nosaltres i també la resta de grups” per desencallar per fi la reforma social i urbanística de la Mina, i un pla estratègic per dinamitzar els equipaments esportius municipals.

Marcuello ha negat que la seva concurrència a les primàries i la seva disputa pel càrrec amb Callau acabi complicant les relacions entre un i l’altre, així com tampoc el dia a dia del govern. “La democràcia està també per discrepar quan toqui i serem un grup amb diferents opinions, sense que això hagi de ser cap problema”. Per últim, ha agraït el suport en totes aquestes setmanes “dels ciutadans, dels membres de l’executiva i dels militants, i dels edils aquí presents”, referint-se als només quatre regidors socialistes que hi havia a la sala – Pepi Pérez, Loli Ocaña, Fina López i José Luis Martínez-, tot i que la roda de premsa s’havia convocat oficialment per explicar el projecte socialista de tot el grup municipal.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure