Joan Callau ja és alcalde

21/6/2013. Ha estat escollit per 14 vots a favor –11 del PSC i 3 dels socis de govern, ICV-EUiA- en el ple d’investidura, celebrat aquesta tarda set dies després de la renúncia de Sito Canga

Parafrasejant la mítica Casablanca, tot esperant que el seu mandat sigui “l’inici d’una gran amistat” amb Sant Adrià, així com amb els versos de la cançó ‘Yo vengo a ofrecer mi corazón’, de Fito Páez. D’aquesta manera ha acomiadat Joan Callau el seu primer parlament com a nou alcalde de Sant Adrià. Ha estat en un ple menys multitudinari i emotiu que el de fa set dies, en què Sito Canga va oficialitzar la seva renúncia al càrrec. Amb tot, avui tampoc ha faltat la nodrida representació d’autoritats, entre elles nombrosos i destacats dirigents socialistes de la comarca, com les alcaldesses Núria Marin i Núria Parlón, així com el líder del PSC badaloní, Jordi Serra, i el colomenc Antoni Fogué.

Callau ha estat elegit amb 14 vots a favor, 11 del grup municipal del PSC i 3 dels socis de govern, ICV-EUiA. Per la seva banda, l’oposició ha votat ha els seus propis portaveus: el PP a Chuso García Bragado, CiU a Mireia Hernández i PxC a Menchu Martí. El ja batlle adrianenc ha expressat la seva “responsabilitat i honor” pel nou càrrec, així com el fet que tot i arribar fa 30 anys a Sant Adrià per primera vegada, “la ciutat ja forma part vital de mi mateix”. El primer dels seus missatges ha estat el de vetllar per la “protecció” dels adrianencs i per la “projecció” de la ciutat, tot “preservant el llegat d’en Sito, de qui se que tinc perdudes totes les comparacions que se’ns facin”. “Vull mantenir de forma viable i sòlida la situació econòmica del consistori i preservar la tolerància i el respecte en la vida social i política de la ciutat”, amb un “diàleg fluid” per afrontar reptes com l’acabament de la transformació de la Mina i de la Catalana. Després de mostrar-se satisfet de poder seguir el pacte de govern amb ICV-EUiA, ha apuntat els “valors” que pretén conrear, com ara el respecte o la tolerància, apresos entre d’altres gràcies en el seu antecessor en el càrrec.

Abans de ser elegit i de rebre la vara d’alcalde de mans de l’alcaldessa accidental i rival per la successió de Canga, Isabel Marcuello (PSC), Callau ha hagut de sentir elogis i retrets dels diferents grups municipals. Pedro Rivero, portaveu del PSC, l’ha definit com una “bona persona”, un tret que ha proposat com a “condició” a establir pels futurs alcaldes o alcaldesses de la ciutat, “com ho ha estat i ho és en Sito”. “Defensarà els més dèbils, té lideratge i sap bé com defensar els interessos de la ciutat, amb fortes conviccions d’esquerres, gens populista i dialogant, convençut del pacte de govern”, ha enumerat Rivero. Per la seva banda, el PP ha dubtat de l’eficiència d’un govern amb els “compis” d’ICV-EUiA i “amb altres membres pensant en un futur de primàries”, segons el portaveu popular, García Bragado. Des d’ICV-EUiA, soci de govern, Gregorio Belmonte ha posat en valor que Callau “coneix bé els reptes de la ciutat”, tot instant-lo a que “aprofiti les potencialitats de tot l’equip d’un govern amb un projecte definit i d’esquerres, que només cal actualitzar i amb mesures que millorin la vida de la gent”, com ara amb “l’enderroc de l’edifici de Venus” de la Mina. Per la seva banda, Mireia Hernández (CiU) ha dubtat que Callau sigui l’alcalde adient per “vetllar per la vessant social de la ciutat”, tot exigint-li un “canvi en la manera de ser i d’actuar”, amb “diàleg i facilitant informació quan li requerim”. “Volem que ens ajudis a tots els regidors a seure’ns en aquesta cadira sense tenir vergonya, convençuts de lluitar pels seus ciutadans”, ha afegit la política convergent abans de demanar un “canvi en la manera de funcionar de l’Ajuntament”, que passaria en part per reduir el nombre d’edils a dedicació exclusiva i crear macroàrees de govern comandades “realment pels regidors, no pels caps d’àrea”. Per últim, Menchu Martí (PxC) ha estès la mà a Callau després de criticar, entre moltes altres coses –un munt gens relacionades amb el dia a dia de Sant Adrià- el seu nomenament dins del PSC.

D’altra banda, abans de l’elecció de Callau, el ple ha proclamat regidor a Hugo Ferrer, que ocupa el darrer lloc de regidor del PSC que havia quedat vacant amb la marxa de Canga.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,567SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure