Impulsen plantacions a la desembocadura del Besòs per limitar la presència humana

17/11/2017 – El trànsit de persones debilita la flora i pertorba la tranquil·litat de les espècies de la zona.

El passat 5 de novembre, l’Associació Galanthus va organitzar una plantació al marge dret de la desembocadura del riu Besòs, una activitat de millora i recuperació del tram final del riu que va comptar amb la participació de persones voluntàries i va estar patrocinada per Gas Natural Fenosa, amb la col·laboració de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona.

 

La vegetació del tram final del riu Besòs i de la desembocadura, és la pròpia d'ambients litorals i de ribera, determinada per la influència de la salinitat marina. Aquesta àrea té un interès biològic elevat per la quantitat d'espècies que hi viuen o que s'hi aturen. Però, hi ha múltiples factors que incideixen negativament en la conservació d’aquestes plantes i animals, un dels quals és la presència humana, molt intensa malgrat que aquesta zona està fora de l'àmbit d'ús públic del Parc Fluvial.

 

Aquest fet, a més, pertorba la tranquil·litat de les zones de repòs i reproducció de diferents espècies d'ocells. Una forma de limitar aquest impacte és creant barreres naturals de vegetació per aïllar les zones i limitar-hi el pas, de manera que s’obliga a fer recorreguts, com a mínim, per senders concrets i senyalitzats.

 

Per aquest motiu, es van plantar centenars de plantes d'espècies adaptades a ambients salins i fluvials com ara el salat blanc, la verdolaga marina, el jonc, el canyís, l'esbarzer, el salat (sosa fina) i el tamariu. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure