ICV-EUiA rebutja el govern de concentració a Sant Adrià plantejat per CiU

6/6/2013. El grup municipal ecosocialista insta el PSC a resoldre la transició en l’alcaldia de forma «constructiva» i amb la mirada posada «en l’enfortiment del projecte d’esquerres»

El grup municipal d’ICV-EUiA a Sant Adrià s’ha pronunciat avui amb «respecte» davant la decisió de renúncia de l’alcalde, Sito Canga (PSC), tot entenent les seves raons i motius «doncs el moment polític i social que viu la gent treballadora necessita de tota la empenta, dedicació i compromís per part de tot l’equip de govern».

En aquest sentit, ICV-EUiA ha recordat que «la nostra assemblea de coalició celebrada el dia 21 de maig va acordar clarament la necessitat de prendre decisions fermes en l’equip de govern i marcar línies polítiques de lluita contra l’atur, polítiques de formació i ocupació, polítiques per la igualtat social i la millora dels serveis a les persones. Per això, el nostre grup municipal que forma part d’un govern d’esquerres des de 2003, emplaça al PSC de Sant Adrià a resoldre la transició en l’alcaldia de forma constructiva i amb la mirada posada en el enfortiment del projecte d’esquerres que compartim a Sant Adrià».

D’altra banda, ICV-EUiA rebutja plenament la proposta de CiU de fer un govern de concentració a l’ajuntament de Sant Adrià, per tres raons. En primer terme «per que aquesta proposta inclou a un partit com PxC, qüestió que desacredita directament la proposta; en segon terme la rebutgem per que el govern actual d’esquerres té capacitat de lideratge per continuar governant i només necessita una actualització de les seves propostes polítiques davant de la crisi; i en tercer lloc, per que la nostra coalició no participarà d’un govern on partits de dretes (CiU i PP) que retallen drets socials i liquiden l’escola i la sanitat publica tinguin cap responsabilitat»

Per últim, des d’ICV-EUiA s’agraeix «la tasca realitzada per l’alcalde Sito Canga, els seus anys de dedicació a una ciutat que s’ha transformat en molts aspectes», tot desitjant-li «el millor en el seu futur personal».

Per la seva banda, la portaveu de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament, Menchu Martí, ha lamentat la negativa d’ICV-EUiA de formar un govern d’unitat per respondre a la «manca de lideratge i governabilitat que, actualment, hi ha a l’Ajuntament». Per Martí, això demostra que “ICV-EUiA s’ha tret la màscara i ha evidenciat que l’únic que els interessa de l’Ajuntament és ocupar una cadira per poder beneficiar als seus amics, saludats i coneguts”.

Qui també ha opinat ha estat el grup de treball de Ciutadans, que en un comunicat ha expressat el seu agraïment per la dedicació de Canga i un reconeixement per «la millora que ha experimentat» la ciutat amb ell d’alcalde. Amb tot, Ciutadans està d’acord amb la seva marxa en el sentit que per fi es tanca un «llarg periode d’incertesa i estacament, que ha durat sis anys, en què Canga s’ha vist forçat a seguir al capdavant de l’Ajuntament tot i els seus més que evidents desitjos de marxar».

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure