ERC presenta els membres destacats de la seva llista i les línies del seu programa

14/04/2015 – Un centenar de veïns i veïnes de Sant Adrià de Besòs es van apropar divendres tarda a la plaça de la Vila per escoltar el projecte d'Esquerra Republicana de Catalunya per a les pròximes eleccions municipals.

Un centenar de veïns i veïnes de Sant Adrià de Besòs es van apropar divendres tarda a la plaça de la Vila per escoltar el projecte d'Esquerra Republicana de Catalunya per a les pròximes eleccions municipals. L'acte va servir per presentar cinc membres destacats de la llista republicana. 

Rubèn Arenas, alcaldable de la formació, va ser l'encarregat d'obrir l'acte i va aprofitar per explicar a grans trets les línies generals del programa. Rubèn, llicenciat en Farmàcia, va mostrar-se “orgullós” de poder presentar les persones que l'acompanyaven a l'escenari, “el cotxe de sortida” sobre el que “poder construir un Sant Adrià més net”.

 

Transparència i informació oberta per combatre la corrupció

Acte seguit va prendre la paraula Antoni Vélez, president de la secció local d'ERC i número dos de la candidatura. Vélez va remarcar la importància de construir una administració oberta i transparent com a eina per lluitar contra la corrupció. “Hem d'empoderar el ciutadà”, i en aquest retorn del poder a la ciutadania les eines open data, juguen un paper fonamental dins el seu programa. “Un ciutadà ha de poder saber quants diners es gasta l'ajuntament”.

 

Un riu que vertebri la ciutat

El quart de la llista va ser Jordi Borràs, que va centrar-se en la mala repartició que hi ha a la ciutat dels espais públics pel gaudir dels ciutadans. “Mentre la llera del riu pateix petits conats d'accidents a causa del seu ús excessiu, altres espais estan infrautilitzats”. Borràs també va denunciar “l'abocador a cel obert” en què s'ha convertit el lateral de les vies del tren, i va reclamar la interconnexió dels carrils bici provinents del maresme amb la llera del riu.

 

Neteja i civisme

El darrer candidat a agafar la paraula va ser Pol Carrión, que va centrar-se en els problemes que pateix Sant Adrià en l'àmbit de neteja, civisme i seguretat. Pol va defensar que “la solució no passa per treballar únicament en la via policial com fan altres ciutats veïnes”, sinó que s'ha de fer a través de l'educació. Pol va defensar també un pla de neteja setmanal dels barris, en què cada dia es faci “a fons” un dels barris de la ciutat.

 

Independència com a eina de futur

Els parlaments els va cloure Marc Sanglas, diputat d'ERC al parlament de Catalunya i que va argumentar la independència com a única via per construir un país que defensi els drets dels seus ciutadans, “vinguin d'on vinguin, pensin com pensin o parlin el que parlin”. El diputat va destacar la vàlua dels integrants de la llista, i va recordar la importància de les municipals en la construcció nacional. “Va ser gràcies a unes eleccions municipals que va guanyar ERC que va declarar-se la república”.

 

Els joves, La Mina i La Catalana, entre les inquietuds dels ciutadans

Abans de donar per finalitzat l'acte els ciutadans van dirigir les seves preguntes als integrants de la llista i mostrar-los les seves inquietuds en temes com el futur de la joventut, el barri de La Mina i el projecte urbanístic planificat a La Catalana. Respecte a la joventut Arenas va destacar un dels punts estrella del programa d'Esquerra, que proposa la creació d'un autèntic consell de la joventut amb el que oferir solucions a aquest sector de la població especialment castigat per l'atur i al que l'ajuntament no li ofereix una oferta cultural o d'oci interessant. En el referent al barri de la mina Vélez va reclamar el compliment dels acords ja consensuats amb els veïns i veïnes i que passen per l'enderrocament de l'edifici Venus, que l'ajuntament no executa malgrat haver-s'hi compromès i els requeriments del mateix Síndic de Greuges. Finalment els republicans van defensar la no cessió de territori a l'ajuntament de Barcelona, i van mostrar les seves reserves a una cessió de terrenys de la Catalana al municipi veí per un període de 75 anys. “La catalana i els seus equipaments han de ser dels i per als adrianencs i adrianenques”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure