Entitats i escoles de Sant Adrià participen en un concurs de robòtica al Campus de la UPC

05/02/2018 – La iniciativa dóna la oportunitat a nens i nenes desfavorides de viure un àmbit tecnològic al qual no tenen un accés molt senzill.

Aquest dissabte, l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al nou Campus Diagonal-Besòs, ha acollit un dels tornejos classificatoris de la FIRST LEGO League. Un total de 120 nois i noies d’entre 10 i 16 anys han participat durant tot el matí en el ‘joc del robot’ i han presentat els seus projectes científics relacionats amb el repte d’aquesta edició: el cicle humà de l’aigua.  
 
Ha estat un dels 13 tornejos classificatoris FIRST LEGO League que se celebren a Catalunya i ha comptat amb  la participació de joves d’escoles i instituts de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, i Montcada i Reixach, així com de casals, entitats i biblioteques vinculades al barri, com ara el casal del Barri de La Pau, la biblioteca Bon Pastor o l’Ateneu del Clot.
 
Distribuïts en 12 equips, els joves que han participat en el torneig han tingut l’oportunitat d’acostar-se a la ciència i la tecnologia d’una manera divertida. Alguns ho han fet a través del Pla Social que la Fundació Scientia, entitat promotora de FIRST LEGO League a Espanya, ha posat en marxa aquest any. El pla té com a objectiu potenciar el talent de nois i noies que provenen d’entorns més desafavorits per tal que el foment de la ciència i la tecnologia arribi a tots els centres educatius, sigui quina sigui la seva situació. Així, aquests equips han estat becats per la Fundació i, a més, han comptat amb el seguiment de professorat de l’EEBE.

 

L'acte de dissabte va comptar amb proves que els equips i els seus dissenys havien de superar en un temps concret i un torn d'exhibició, abans del lliurament de medalles. L'equip Els Experts Hydrodynamics de l'Escola Catalunya de Sant Adrià ha rebut un d'aquests guardons: el Premi Aigües de Barcelona al Projecte Científic.

 

A més de l'Escola Catalunya, han participat la Plataforma d'Educació Social La Mina – Salesians Sant Jordi i l'Institut-Escola Sant Adrià, de la Mina.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,566SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure