Enfrontament entre partits pel possible desallotjament dels barraquistes de La Mina

28/03/2017 – El ple aprova iniciar el tràmit per a dissoldre el campament, enmig de la tensió entre PSC i Sant Adrià en Comú.

Ple agre aquesta setmana a l’Ajuntament. La proposta d’iniciar el tràmit per desallotjar la quinzena de gitanos romanesos que es van instal·lar al desembre a una parcel·la pública de La Mina va derivar en un enfrontament entre PSC i Sant Adrià en Comú (SAeC).
A la sessió van acudir membres d’algunes associacions gitanes que, alhora que van donar suport a una moció favorable a ensenyar la història del poble gitano a Catalunya als escolars, van recolzar els barraquistes, un dels quals era al ple. Mentre s’hi debatia, un activista va increpar el govern al crit de “feixistes”. L’alcalde, Joan Callau, va etzibar que s’estava utilitzant “la misèria en benefici propi i partidista” i el govern va assenyalar el regidor de SAeC Basilio Perona d’haver induït a què el campament s’instal·lés darrere d’un local del Centre Cultural Gitano, al qual està vinculat.
SAeC va replicar que els socialistes havien emprès una persecució contra el seu regidor. ERC i PP hi van coincidir en la crítica. Perona va negar haver donat cap autorització els barraquistes, va assegurar que han patit dos “atacs xenòfobs” a l’haver-los incendiat presumptament les barraques a La Catalana abans de desplaçar-se a La Mina i va recordar que viuen de la ferralla. “Guanyen 15 euros al dia i es queden amb dos, perquè la resta l’envien a Romania. Són gent humil”, va explicar.
La regidora de Serveis Socials, Filo Cañete, va afirmar que els habitats de l’assentament van rebutjar accedir al Banc d’Aliments i altres oferiments de l’Ajuntament aquesta setmana. Quant a la possibilitat de què puguin reallotjar-se a pisos socials, la regidora va comentar que ha demanat “ajuda” a la Generalitat i va assenyalar que el Consistori té en llista d’espera “30 casos d’urgència que necessiten habitatge d’urgència”. “És una situació que ens sobrepassa perquè no tenim recursos per a un programa que doni resposta a la necessitat d’aquestes persones”, va expressar Cañete.  
La previsió de l’Ajuntament és donar un marge d’uns 10 dies perquè els barraquistes cessin l’ocupació abans de requerir una ordre judicial per forçar l’expulsió. Comuns i republicans pensen que no s’han esgotat les vies per atendre les necessitats dels ocupants de l’espai abans de fer-los marxar. El procés per dissoldre el campament es va aprovar amb els vots de PSC, C’s, ICV, MES i CiU, mentre que SAeC i ERC s’hi van oposar i PP i la regidora no adscrita es van abstenir.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure