Endesa proposa a Sant Adrià una cessió gratuïta de les Tres Xemeneies

02/04/2016 – L'empresa ha presentat a l'Ajuntament una proposta de cessió gratuïta aquesta setmana.

Endesa traspassa a Sant Adrià les Tres Xemeneies i la sala de turbines de l’antiga central tèrmica. De forma gratuïta i abans de ser declarades Bé Cultural d’Interès Local. Així consta en la proposta de cessió que la companyia va entrar per registre el passat dimarts, abans que el Ple votés favorablement la declaració inicial de BCIL.

 

Segons EFE, l’empresa ha informat que la donació es fa per “respectar la voluntat popular i de les administracions que volen conservar les edificacions i convertir-les en equipaments públics, després que no progressés cap projecte urbanístic a la zona des del tancament de la central, l’abril de 2011”.

 

El moviment ha agafat per sorpresa l’Ajuntament, que de moment prefereix no projectar una postura contundent i assegura estar analitzant la proposta d’Endesa i les possibles respostes que es poden donar. Sigui quina sigui la decisió, és evident que la notícia no és tan beneficiosa ni senzilla com es podria imaginar des d’un principi.

 

Amb la hipotètica cessió, Endesa es rentaria les mans de manera perpètua pel que fa al manteniment de les instal·lacions, que suposa una inversió de centenars de milers d’euros anuals. Cop d’efecte a la situació, atès que amb la declaració de BCIL, Sant Adrià pretenia continuar deixant en mans de la companyia l’equipament i el seu manteniment, a l’espera de projectar un ús i concretar el seu paper en el marc del front litoral.

 

Des de la Plataforma per la Conservacio de les Tres Xemeneies consideren que Sant Adrià hauria d’acceptar la cessió un cop sàpiga què en farà de les instal·lacions. Fins llavors, diuen, el manteniment ha de continuar estant sobre la teulada d’Endesa, encara que siguin uns edificis dels que ja no en puguin fer res un cop protegits.

 

El Ple aprova el darrer pas de la protecció

 

Aquest dimecres, el Ple ha aprovat inicialment i per unanimitat, amb l’única abstenció del PP, la proposta de resolució per declarar les Tres Xemeneies BCIL. Ara, s’obre unes dues setmanes en les que es podran presentar al·legacions. Amb la presentació de la proposta de cessió, a priori, la lògica apunta que Endesa no presentaria al·legacions a la declaració de BCIL. Un cop passats els 15 dies d’audiència, en que entitats i ciutadans poden dir la seva, l’Ajuntament resoldrà totes les possibles peticions i tornarà a elevar al Ple la declaració definitiva de BCIL. A partir de llavors, les Tres Xemeneies seran patrimoni protegit.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure