Els Serveis Socials multipliquen les seves actuacions el primer quadrimestre de 2014

12/06/2014 – Fonts municipals ressalten haver destinat més de 60.000 euros a atorgar prestacions econòmiques a més de 200 famílies o intercedit per evitar el tall de subministraments bàsics d’una desena de famílies, entre altres accions.

Els  Serveis Socials municipals han incrementat “exponencialment les actuacions dutes a terme  durant aquest primer quadrimestre,  respecte als anys anteriors”. L’Ajuntament ha destinat més de 60.000 euros a atorgar prestacions econòmiques a més de 200 famílies, ha tramitat prestacions d’altres instuticions com Càritas o Fundació Formació i Treball i ha intercedit per evitar el tall de subministraments bàsics d’una desena de famílies, entre altres accions.

 

  • S'han atorgat prestacions econòmiques municipals a un total de 238 famílies del municipi per import de  63.364,24 €, de les quals un 21%  tenien relació directa amb l'habitatge i la resta són de subsistència i manutenció bàsica de les famílies.
  • S’han tramitat un total de 61 prestacions econòmiques a través  de Càritas Diocesana de Barcelona, per un import total de 12.198 €
  • S’han derivat  200 famílies al programa d'Aliments Solidaris, gestionat en col·laboració amb la Creu Roja del Barcelonès Nord.
  • S'han  tramitat xecs Proinfància de "la Caixa" destinats a alimentació bàsica i higiene infantil per un import de 20.700 €, per a un total de 70 infants.
  • S’han fet lliuraments socials de roba i mobiliari bàsics a través de Fundació Formació i Treball (mesos de gener a març) per un import de 4.236 €, a un total de 55 famílies (33 beneficiàries de roba i 22 de mobles bàsics de parament de la llar).
  • Pel que fa al subministrament d'aigua, s'han gestionat durant aquest primer quadrimestre, 47 ajudes al Fons Social de la Societat General d'Aigües de Barcelona, destinades a minorar l'import de les factures del servei, així com evitar la seva interrupció per falta de pagament (durant tot l'any 2013 es van tramitar 106 ajudes).
  • Quant als subministraments de llum i gas, s'han elaborat 11 informes socials destinats a evitar la interrupció d'aquests serveis bàsics, un cop rebut l'avís de tall del subministrament per part de la companyia corresponent.

 

Fonts municipals expliquen que l’administració local “no pot donar solució als greus efectes d'aquesta crisi que té a veure amb problemes més globals de la nostra societat”, però sí “està intentant pal·liar, amb els recursos disponibles i limitats,  la situació de les famílies més vulnerables de la ciutat, i  es continuarà treballant en aquesta línia de suport”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure