El sentiment blanc-i-blau de l’Escola Túrbula batega amb molta força

Un passadís extern uneix l’edifici de l’Escola Túrbula amb la Residència del futbol base del RCD Espanyol, espai llogat per part de l’escola al club ‘perico’. A la instal·lació hi conviuen 27 jugadors interns dividits en onze habitacions amb lavabo, una sala de descans, dutxes externes i un espai extra d’esbarjo.
Ramón Guerrero n’és el responsable de la residència des de fa 9 anys, és a dir, des de l’inici d’aquesta vinculació. “Cada resident intern té un cost elevat pel club. Són apostes que fem i durant aquests 9 anys, cinc jugadors han debutat al primer equip (Pau López, Thievy, Eric Bailly o Rubén Duarte, entre d’altres)”, apunta.
Guerrero és com un rellotjge suís. Verifica on és cada noi en cada moment. L’esmorzar dels 27 futbolistes interns és compartit amb els 29 jugadors ‘pericos’ externs, és a dir, els que estudien a Túrbula però no fan vida a la residència. El dinar és l’únic àpat vinculat amb els estudiants de l’escola però el sopar és exclusivament per als residents.
Setmanalment, el coordinador blanc-i-blau envia un informe al club i als familiars del jugador amb la conducta acadèmica del nen i la seva evolució. Tot i que són futbolistes no hem d’oblidar que també són joves i per aquest motiu també s’organitzen sortides en grup al cinema, bitlles o excursions. Els més grans tenen l’oportunitat de sopar fora un cop a la setmana, amb una hora màxima de retorn: les 23 hores.
Adaptats a la dir. esportiva
Tot i que els jugadors de les categories inferiors de l’Espanyol estudien a l’escola, els seus horaris de classe s’han d’adaptar als entrenaments, sobretot, quan arriben a edat juvenil “Durant dos cursos, vam encetar un Batxillerat personalitzat a la tarda perquè la coordinació esportiva va decidir que els entrenaments del juvenil s’havien de traslladar al matí”, descriu Guerrero. “Depenem molt de la direcció esportiva però intentem mantenir la línia de les darreres temporades. Els estudiants són futbolistes i els professors són conscients del dia a dia dels seus alumnes del club. A vegades, n’hi ha jugadors que han de sortir de classe perquè han d’entrenar amb el primer equip o el filial”, defineix. Tot i això, els futbolistes de secundària tenen un horari acadèmic més rutinari i sense alteracions.
Resultats acadèmics òptims
Cada curs escolar, una seixantena de jugadors del futbol base espanyolista completa la seva formació acadèmica a Túrbula. El curs anterior, els futbolistes que van presentar-se a l’examen de Selectivitat van superar la prova amb nota.
El responsable de Qualitat del centre, Toni Rodríguez, conclou que aquesta vinculació amb l’Espanyol és molt fèrtil i es considera un “privilegi” tenir-ne contracte amb una de les referències nacionals en formació de jugadors.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure