El sector esportiu adrianenc haurà ­de finalitzar la seva jornada a les 21h

El món de l’esport ha alçat la veu. Poc més d’una setmana després que el Govern de la Generalitat decretés l’aturada de les competicions esportives d’àmbit català i l’endemà de l’establiment d’un toc de queda que obliga les entitats a acabar els entrenaments a les 21 hores, la Comissió d’Esports de Foment del Treball ha presentat un Pla de rescat per l’esport català. Unes mesures per un sector que “està tocat de mort”, com ha advertit Gerard Esteva, president de la comissió i de la UFEC.
 
Esteva ha explicat les mesures que sol·licita el sector. “Exigim la tornada de la competició esportiva, que s’elevi l’aforament de les instal·lacions esportives del 50 al 70% i que es permeti allargar els entrenaments fins les 22 h en el present toc de queda”. En l’àmbit fiscal, ha reclamat “l’IVA superreduït del 4% sobre els serveis esportius, la supressió de l’IVA en inversions en equipaments esportius i la deducció en l’IRPF de les quotes d’instal·lacions esportives i de les llicències”. Esteva ha explicat la realitat d’un “sector tocat de mort que necessita urgentment ajuts directes per a la liquiditat de les seves entitats”, ha reblat.
 
L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. Durant el confinament, 7 de cada 10 treballadors s’han vist afectats per un ERTO; en el seu conjunt, el sector deixarà d’aportar gairebé 1.000 milions d’euros directes al VAB català; i tres tres de cada 10 treballadors perdran la feina. Representem el 2,1% del PIB català. Ocupem més de 80 mil treballadors i treballadores, tenim més de 40 mil voluntaris i som una porta d´entrada important al món laboral per als joves. “Estem a punt de perdre tot aquest llegat”, ha expressat Anna Pruna, presidenta d’INDESCAT, “retrocedirem 20 anys enrere, entitats i empreses serem una espècie en extinció”. Josep Viladot, president de GESTIONA, ha estès la “mà al sector sanitari per potenciar i protegir la salut de les persones”, conscient que “quan juguem en equip, guanyem”.
 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure