El programa de subvenció per la contractació d’aturats genera més de 40 llocs de treball

27/11/2014 – El termini de sol·licitud de la subvenció finalitzava el 30 de setembre, però donat l’interès que ha despertat i per tal d'afavorir més empreses, l’Ajuntament va ampliar el termini fins al 15 de desembre.

L’Ajuntament va posar en marxa fa uns mesos un programa pionera en el foment de l’ocupació, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que consisteix en subvencionar directament a aquells empreses i autònoms de l’àrea metropolitana que contractin persones aturades del municipi durant 6 o 12 mesos. El termini de sol·licitud de la subvenció finalitzava el 30 de setembre, però donat l’interès que aquest programa ha despertat i per tal d'afavorir més empreses, l’Ajuntament va ampliar el termini fins al 15 de desembre.

 

Les empreses que van fer la sol·licitud abans de finals de setembre reben una subvenció directa durant sis mesos, per contractar durant un any. Les que s’han adherit al projecte posteriorment i fins al mes de desembre, tindran tres mesos de subvenció per un contracte de 6 mesos.

 

Expectatives de contractació superades

 

La iniciativa preveia la creació d’una trentena de llocs de treball, xifra que en data d’avui ja s’ha superat. En total són 41 les empreses que s’han acollit al programa, participació que s’ha traduït en 43 llocs de treball que ja s’han cobert i 17 ofertes més que s’estan gestionant. Les contractacions responen a diferents perfils (des d’estudis bàsics fins a universitaris) i s’han fet en diversos sectors (serveis, comerç, petita empresa).

 

El programa, ressalta l’Ajuntament, mostra els bons resultats del treball conjunt entre administracions i teixit empresarial per estimular la inserció laboral de persones aturades. A més de crear llocs de treball, el projecte té l’objectiu d’acompanyar les persones contractades a través d’un itinerari professional que inclou accions de formació en gestió mediambiental i orientació, per tal de fomentar la reinserció laboral i millorar la seva ocupabilitat.

 

La dotació pressupostària d’aquest programa és de 302.850,90 €. L’import de la subvenció dependrà de la jornada efectiva de treball, que haurà de ser igual o superior al 50% de l’establerta al conveni col·lectiu del sector i, en qualsevol cas, no podrà superar els 1.300 € mensuals.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure