El pressupost 2016: accent social, ocupació, educació i inversió en equipaments esportius

27/01/2016 – El govern ja dialoga amb la resta de grups municipals el pressupost, que es presentarà oficialment els propers dies i que es podria aprovar la setmana vinent.

El govern municipal presentarà durant els propers dies una proposta de pressupost de caràcter continuista que pretén incidir en els mateixos àmbits que es van prioritzar durant el darrer mandat: serveis socials, promoció de l’ocupació i educació. Els números que es presenten per a aquest 2016 rondaran els 38 milions d’euros,  una xifra semblant als aprovats el 2014. I és que, recordem, enguany el Consistori ha funcionat amb un pressupost prorrogat després que l’oposició tombés els comptes al Ple el passat any.

 

Inversió en instal·lacions municipals i amortització del deute

 

El regidor d’Hisenda, Pedro Rivero, ha explicat al Diari de Sant Adrià que han pujat les partides de les tres àrees –serveis socials, ocupació i educació- i que es podran destinar tres milions d’euros a inversions, “bona part dels quals seran per a instal·lacions esportives”. Part d’aquesta partida d’inversions prové dels diners que Mercadona encara ha de pagar a Sant Adrià en concepte de l’establiment que posarà en funcionament sobre el mercat municipal quan tot plegat s’engegui. L’altra, surt de recursos propis.

 

També ha destacat el pas endavant que vol fer el Consistorio en matèria de deute, amb l’amortització de tres milions durant el 2016. Aquest moviment deixaria el deute municipal al final de l’any en dos milions, “molt a prop del deute 0”. “Tindrem una quota d’interessos molt baixa i podrem dedicar tots aquests diners a cobrir serveis bàsics”.

 

El govern espera aprovar la proposta la setmana vinent

 

Rivero ha explicat que han treballat el pressupost amb els grups municipals i que la majoria han presentat propostes que s’han pogut incloure. “Probablement el podrem aprovar amb una àmplia majoria”, confia el responsable d’Hisenda. En principi, el ple extraordinari per debatre els comptes serà el proper dilluns 1 de febrer.

 

A finals d’aquesta setmana, després del tancament d’aquesta edició del Diari de Sant Adrià, el govern municipal comença a presentar els detalls de la proposta de pressupost que vol impulsar per al present curs. Aquest dijous hi ha convocada una audiència pública a la sala de plens (19h). Al proper número del Diari de Sant Adrià podrem oferir-vos tots els números amb més detall.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure