El Ple municipal aprova el pressupost de 2016 amb només dos vots contraris

02/02/2016 – La proposta del PSC ha estat recolzada per Ciutadans, Sant Adrià en Comú, ICV-EUiA, ERC i CDC; abstenció de MES i vot contrari del PP.

El Ple municipal de Sant Adrià ha aprovat aquest dilluns per majoria absoluta i de forma inicial el pressupost per a aquest 2016, tal i com avançàvem la passada setmana. La proposta consensuada pel govern del PSC amb diferents grups municipals, de 37,9 milions de despesa i 38,6 d’ingressos, ha estat recolzada per Ciutadans, Sant Adrià en Comú, ICV-EUiA, ERC i CDC, mentre que MES s’ha abstingut i el PP ha votat contràriament.

 

El regidor d’Hisenda, Pere Rivero, ha tornat a desgranar a grans trets el plantejament que ja s’havia exposat els darrers dies tant a la premsa com a la ciutadania en audiència pública, i ha remarcat que els partits del Ple són capaços de posar-se d’acord “per a les coses importants”.

 

“Bona predisposició” han estat dues de les paraules més repetides tant des de l’equip de govern com des de l’oposició. El bon to i l’atmosfera d’entesa han regnat durant la major part del Ple, com ha destacat el portaveu d’ICV-EUiA, Gregorio Belmonte. Els grups opositors que han donat suport als comptes han ressaltat, això sí, que la seva votació favorable no és pas un “xec en blanc”, i han apuntat diferents àmbits en els que hi ha marges de millora, com ara la gestió de les empreses municipals, la transparència i la informació cap a la ciutadania, i van deixar clar que fiscalitzaran la inversió als poliesportius municipals i la futura reforma de la piscina del Ricart.

 

També van sorgir algunes propostes noves, com ara demanar de forma unànime a la Generalitat els 2,8 milions de deute que acumula amb el Consistori o gestionar de forma directe l’escola de música municipal, a la que el govern català va deixar d’aportar la seva part fa uns tres anys.

 

El PP, per la seva banda, ha criticat l’elevada despesa en el capítol de personal i els fons de solidaritat. El regidor Andreu Marín considera que la despesa general és “excessiva”, que “no es retalla en despesa prescindible” i que titlla de “deficitàries” les empreses públiques. També han atacat la resta de grups per permetre la continuïtat del “tinglado socialista”.

 

Des de MES, Isabel Marcuello va celebrar diferents augments i millores en el pressupost, valora positivament el procés participatiu i les inversions, però també va retreure que el govern ha fet cas omís a algunes propostes del seu grup, com una assignació a Ràdio La Mina i altres entitats de la ciutat i la falta de concreció en la consignació d’inversions. No obstant, ha admès una millora i ha deixat entreveure que MES podria posicionar-se en un vot favorable si el treball del govern continua en aquesta línia.

 

“La feina compartida des de la responsabilitat de govern estaria molt millor”

 

La regidora socialista Filo Cañete, que ha respost al torn de la resta de grups, ha deixat a tots els partits un missatge que es pot interpretar com una crítica o com una picada d’ullets, segons es miri: “Està molt bé que arribem a acords, però la feina compartida des de la responsabilitat de govern estaria molt millor”. Una crida evident a explorar l’opció de formar un govern de coalició estable, un cop han passat totes les conteses electorals.

 

El pressupost total consolidat, que contempla 1,43 milions d’euros per a EUSAB i 1,78 milions per a Pla de Besòs, es mourà entre els 40 i 41 milions.

 

 

 

*Fe d’errates: La regidora Isabel Marcuello ha fet referència durant el Ple al posicionament que se li pressuposava a MES davant la proposta de pressupost. El Diari de Sant Adrià va publicar divendres que el govern aprovaria els comptes amb el recolzament de tots els grups “excepte el de MES i el PP”. Una frase mal articulada, atès que la intenció d’aquest periodista era transmetre que el PSC comptava, com a mínim, amb el vot de tothom menys de MES i el PP, que no estava confirmat. Entenem que la formulació del titular podia donar a entendre que aquests dos grups votarien contràriament, i no era aquesta la voluntat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure