El Ple acorda congelar impostos per al 2016 i fraccionar l’IBI en tres pagaments

10/11/2015 – El Ple aprova provisionalment les ordenances fiscals i preus públics per al 2016, de caire continuísta i amb la congelació com a línia general.

Sant Adrià congelarà els seus impostos i preus públics per al 2016. El Ple municipal dóna el vistiplau a la proposta del govern, presentada després d’haver estat debatuda entre els diferents grups municipals i de forma conjunta, i s’aprova de forma provisional. Per quart any consecutiu des del 2013, l’executiu aposta per no traslladar més pressió fiscal als ciutadans i queden congelats l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost de Vehicles, les plusvàlues i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). També es mantenen igual les taxes i s'amplia el nombre de ciutadans que poden acollir-se a aquelles bonificacions que afecten a les prestacions socials.

 

En l'exercici 2016, es modificarà l'ordenança que regula les tarifes dels serveis socials i la bonificació en funció de la renda. L'objecte d'aquesta ordenança, adreçada a les persones amb manca d'autonomia, s'amplia enguany i inclou també aquells veïns i veïnes que tinguin necessitats socials i/o estiguin en risc d'exclusió, amb l'objectiu de protegir les rendes més baixes. Gràcies a aquesta modificació augmentarà el nombre de beneficiaris de les bonificacions dels serveis de  prestacions socials.

 

Un 65% dels usuaris de l’assistència domiciliària pagaran només un 5% del servei

 

En el cas del servei d'assistència domiciliària SAD la variació dels trams per calcular el saldo net dels beneficiaris farà possible que un 65% dels usuaris paguin tan sols l'equivalent al 5% del cost del servei. En concret, dels 1.120 usuaris d'aquesta assistència a domicili, 704  accediran a una bonificació del preu del 95% i altres 174 accediran a una bonificació del 75% del preu del servei. S'aplicarà també aquest nou sistema de càlcul als beneficiaris d'altres serveis com: àpats a domicili, arranjament d'habitatges i ajuts de neteges a domicili.

 

Nova reducció del tipus impositiu de l’IBI i fraccionament del pagament

 

L’executiu torna a apostar per reduir el tipus impositiu de l’IBI, atès que enguany s’aplicarà un 10% de la pujada del valor cadastral derivat de la revisió que es va aplicar el 2013 i que s’està realitzant de forma progressiva en 10 anys per tal d’evitar un augment del rebut sobtat. Per compensar aquest increment, s’ha reduït per quart any consecutiu el tipus impositiu, aquest cop en un 0’695%. Tanmateix, l’Ajuntament donarà la possibilitat de fraccionar en tres terminis el pagament de l’impost de béns, mentre que fins ara només es podia fer en dos cops.

 

 

Les ordenances fiscals per al 2016 han estat debatudes amb els grups municipals i van ser aprovades amb els vots a favor de PSC, Ciutadans, ICV-EUiA, MES, ERC, PP i CDC i l’únic posicionament contrari de Sant Adrià en Comú, que, tot i no estar en desacord amb el fons, considera que no s’ha fet un procés d’obertura a la ciutadania per elaborar unes ordenances participatives.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure