El pla director de les Tres Xemeneies prioritzarà el sòl per a activitat econòmica

08/03/2017 – Territori, Badalona i Sant Adrià acorden l'inici de l'elaboració del projecte que definirà els futurs usos del front litoral, al voltant de l'antiga tèrmica.

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha donat el tret de sortida a la redacció d’un Pla director urbanístic (PDU) per ordenar l’àmbit de les Tres Xemeneies, entre els municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Un document l'elaboració del qual s'allargarà com a mínim un any i que prioritzarà el sòl per a activitat econòmica que aporti valor afegit a la zona.

 

L’àmbit d’aquest PDU, tot i que s’anirà concretant al llarg de la seva redacció, abasta unes 28 hectàrees situades al litoral barceloní, entre la via del tren i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies.

 

És la zona més urbana del litoral metropolità, que des de finals dels anys 80 del segle passat ha sofert un procés de transformació que ha donat com a resultat un passeig marítim amb un caràcter marcadament cívic des de Barcelona fins a Montgat.

 

L’àrea de les Tres Xemeneies, on fins fa poc s’ubicaven indústries i empreses de producció energètica, ocupa una posició estratègica i molt ben comunicada dins de la ciutat metropolitana que li confereix un gran potencial per a localitzar-hi activitats. Amb el tancament de les antigues indústries, s’obre la possibilitat de repensar i transformar aquesta àrea en el marc dels processos de millora del front litoral metropolità.

 

La Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, en coordinació amb els ajuntaments, doncs, establirà les condicions per a la remodelació d’aquest tram del litoral. Per fer-ho, tindrà en compte les conclusions del procés participatiu impulsat el 2016 pels dos municipis i en el qual va participar un Consell Ciutadà format per 100 persones de diversos sectors.

 

Algunes de les conclusions del procés, que seran la base del Pla Director, són prioritzar el sòl per a activitat econòmica; garantir la dotació d'equipaments i zones verdes, o incloure la connectivitat de la zona a través d'infraestructures de via i transport públics.

 

La participació de Sant Adrià de Besòs i Badalona quedarà assegurada mitjançant la signatura d'un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, els dos ajuntaments i el Consorci del Besòs, que també regularà els processos de participació ciutadana.

 

Què és un pla director urbanístic?

 

Els plans directors urbanístics són uns instruments de planejament territorial que ordenen grans peces de sòl amb un alt nivell de concreció i de detall. Es tracta d’una eina que permet ordenar àmbits estratègics del territori amb els mateixos requisits de participació i informació ciutadana que la resta d’instruments de planejament. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure