El Parlament aprova una proposta per recuperar els serveis de psicologia al CAP de La Mina

08/04/2014 – El passat dijous, el grup d'ICV-EUiA va presentar al Parlament una proposta de resolució per tal d’instar al Govern de la Generalitat a evitar les retallades i facilitar el restabliment del servei d’atenció psicològica i psiquiàtrica.

El Parlament de Catalunya ha aprovat, a proposta d'ICV-EUIA, una resolució per restablir els serveis de psicologia i psiquiatria al CAP de la Mina.

El passat dijous, el grup d'ICV-EUiA va presentar al Parlament de Catalunya una proposta de resolució per tal d’instar al Govern de la Generalitat a evitar les retallades i facilitar el restabliment del servei d’atenció psicològica i psiquiàtrica del CAP La Mina de Sant Adrià. Els ecosocialistes van aconseguir que la proposta, que va ser debatuda i votada a la comissió de Salut del Parlament , fos aprovada perquè l’executiu català avaluï amb els òrgans de participació local els canvis fets i estudiï els necessaris per aconseguir aquesta millora. Des d'ICV-EUiA es considera que les retallades patides a La Mina posen en risc, per la seva idiosincràsia, la seva població, que “no és culpable de patir les conseqüències d'una crisi injusta”.

 

Fins al mes de juny de 2013, l'equip d'atenció Psicològica i Psiquiàtrica del CAP de la Mina estava format per un equip que atenia pacients adults, amb un psiquiatre, dos psicòlegs i una infermera, i un altre que atenia a la infància – joventut amb un psiquiatre, un psicòleg i una infermera.

 

Des de llavors, el Departament de Salut de la Generalitat va aplicar noves retallades que afecten severament a l'atenció que es prestava, va eliminar per complet el servei d'atenció a la infància-joventut i reduí el d'atenció als adults en eliminar la figura d'un dels psicòlegs. Tot plegat, una disminució de més d'un 50% del nombre de professionals.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure