El nou mercat municipal obre portes després de quatre anys d’obres

20/05/2016 – El Mercat Municipal de Sant Adrià de Besòs ha obert al públic aquest divendres 20 de maig amb una espectacular afluència de públic.

Aquesta va de debò. El Mercat Municipal de Sant Adrià de Besòs ha obert al públic aquest divendres 20 de maig amb una espectacular afluència de públic durant bona part del matí i un activitat també fulgurant durant la tarda. Ajuntament i paradistes han pogut arribar a temps a la darrera data oficial fixada i el primer dia de la nova instal·lació és ja una realitat.

 

Aquest dissabte tindrà lloc la festa oficial d’inauguració, que comptarà amb animació i activitats fins al migdia. Finalment, per la consecució de noves eleccions i la proximitat d’una campanya electoral, des de l’Ajuntament s’ha preferit prescindir de parlaments i d’acte institucional. Aquest divendres, els propis venedors han impulsat també una sèrie d'iniciativa per dinamitzar la presència del públic, com ara un contacontes.

 

Els paradistes s’han mostrat molt satisfets i contents amb poder desenvolupar la seva activitat en el nou espai. Tot i que admeten que encara s’han d’adaptar, ja que alguns treballs i obres d’instal·lació s’han allargat fins a darrera hora, celebren que l’acollida per part de la ciutadania d’aquest divendres ha estat una gran empenta i alguns, fins i tot, s’han quedat sense veu abans d’acabar la jornada.

 

Pel moment, la desena de parades buides que no han trobat concessionari es troben tancades i decorades amb fotografies. Un cop assentada la nova activitat i transcorreguts els primers dies, l’Ajuntament es posarà mans a l’obra per acabar d’omplir el mercat. De moment, el nou edifici ja té vida, quasi quatre anys després de l'inici d'obres.

 

Distribució dels espais

 

Aquest edifici de més de 10.000 m² de construcció té a la planta baixa les –de moment- 21 parades funcionals del mercat i a la planta primera el supermercat Mercadona. A les plantes soterrades es troben els magatzems, les càmeres i els obradors, la zona de descàrrega de mercaderies i l'aparcament que aquest equipament necessita.

 

Pel que fa al disseny es tracta d’una construcció molt permeable, amb tota una façana de vidre de més de 4 m que permet visualitzar el seu interior. S’hi pot accedir des de tots el carrers que hi van a parar. D’'aquesta manera, l'espai públic cobert entre el Mercat i els carrers i la plaça del seu entorn s'entén com una prolongació cap a l'exterior del Mercat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure