El MhiC retrata el vincle entre el fenomen migratori i l’expansió industrial a Sant Adrià

13/03/2014 – La inauguració de l’exposició Sant Adrià. La fàbrica de la llum, és el primer acte del programa dels 10 anys del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MhiC), que es desenvoluparà al llarg de tot l’any.

La inauguració de l’exposició Sant Adrià. La fàbrica de la llum, és el primer acte del programa dels 10 anys del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MhiC), que es desenvoluparà al llarg de tot l’any, amb motiu del desè aniversari de l’equipament.

 

La mostra explica la relació entre el fenomen migratori i el paisatge industrial de la ciutat, amb les Tres Xemeneies com a símbol d’aquest procés. La proposta compta amb peces cedides per la Fundació Endesa i amb fotografies inèdites de Chris Willam, preses pocs dies abans del desmantellament de la tèrmica.

 

Aquesta mostra reconstrueix la història de la ciutat vinculada a la producció d’electricitat. Sant Adrià de Besòs ha estat una de les capitals energètiques de Catalunya. La construcció de la primera tèrmica, l’any 1912, va ser cabdal per consolidar la vocació de centre industrial i obrer de la ciutat, i també per explicar el creixement expansiu de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest fet va construir un paisatge singular que encara corona avui la visió de les Tres Xemeneies.

 

L’exposició tracta de reconstruir com es van fer, què van significar i com es vivia sota les tèrmiques. I suggereix també que,a la de Sant Adrià, no només hi ha el passat de la ciutat, sinó potser també el futur.

 

Sant Adrià. La fàbrica de la llum es podrà visitar fins al 31 d’octubre, de dimarts a dissabte de 10 a 14 h, i de dimarts a dijous de 17 a 19 h.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure