El jutjat investigarà si l’exalcalde Sito Canga va cometre delictes d’estafa i prevaricació

16/07/2015 – El Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona ha obert diligències per investigar si l’exalcalde de Sant Adrià, Sito Canga, va cometre delictes d’estafa i prevaricació  en la concessió de l’explotació de les piscines Marina Besòs com a zona d’oci nocturn.

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona ha obert diligències per investigar si l’exalcalde de Sant Adrià, Sito Canga, va cometre delictes d’estafa i prevaricació  en la concessió de l’explotació de les piscines Marina Besòs com a zona d’oci nocturn. Això és el que assegura la querella interposada per la societat Sant Adrià Beach 2012, un dels socis de la qual i impulsor de la denúncia és l’empresari Carlos Díez, qui afirma que l’Ajuntament va cedir els drets d’explotació d’una instal·lació, les antigues piscines municipals, que és en gran part propietat del Consell Comarcal del Barcelonès, a un privat que, a la vegada, les arrendava a un tercer “sense tenir capacitat ni autorització”. La querella presentada assegura que Gimesport i l’empresari Emilio Fernández no tenien ni els permisos per subarrendar ni el sòl havia experimentat el canvi d’ús adient, i que de tot plegat era coneixedor l’exbatlle Canga. A través d’aquesta fórmula, al·leguen, Gimesport cobrava grans quantitats, com ara 170.000 euros a Sant Adrià Beach 2012, per cedir l’explotació. Finalment, i després de l’entrada en escena de l’empresari d’Amnèsia Martin Ferrer, que va impulsar l’Atlàntida a Sant Adrià, l’Ajuntament li va retirar la concessió a Gimesport.

 

Fa mesos que la part denunciant perseguia l’admissió i l’obertura del cas per part dels jutjats i fa uns dies que la querella va ser acceptada a tràmit. Per tal de dur a terme la instrucció, el jutjat ha cridat a declarar com a imputats, el 5 d’octubre, a l’exalcalde, a l’empresari Emilio Fernández i a la secretaria general del Consell Comarcal, Marta Gibert, a més de al legal representant de Gimesport, empresa concessionària de les piscines. També compareixeran com a possibles responsables civils subsidiaris l’Ajuntament de Sant Adrià i el Consell Comarcal.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure