El jovent adrianenc participa activament en l’elaboració d’una part del programa

04/09/2015 – L’Agrupament Escolta i Guia Sant Adrià organitza els seus propis actes com a “festes alternatives”.

Durant els darrers anys, les festes de Sant Adrià sempre havien comptat amb alguna activitat o concert organitzat per alguna entitat. Enguany, però, el jovent local s’ha posat mans a l’obra i ha elaborat un programa amb cara i ulls que nodrirà d’actes les festes durant els quatre dies de celebració, des de divendres fins a dimarts. L’organització corre a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Adrià (AEGSA), entitat social i de lleure adrianenca, que ha comptat amb el suport del Servei de Joventut. Tot i situar-se sota el paraigües de les ‘festes alternatives’, l’Ajuntament ha inclòs les seves activitats al programa oficial, amb la denominació de Festa Jove, i ha destacat la participació activa de l’associació com una de les novetats de la Festa Major d’enguany.

 

L’inici de les activitats serà divendres a les nou de la nit, després del pregó, amb la presentació de les festes alternatives i la seva pròpia mascota, que anirà seguida d’una batucada pels carrers del centre. La Rambleta acollirà bona part dels actes organitzats per l’Agrupament Escolta i s’omplirà de concerts la nit del mateix divendres: Feos y Cobardes i Ras Zohen Meets Nyahbingi Sound Oppossed seran els tres  primers concerts. Dissabte al matí, petits i grans podran gaudir de la festa de l’aigua, que tindrà lloc a l’escola Pompeu Fabra. A migdia hi haurà un concert dels infants de l’AEGSA a la Rambleta i, a les 13h, un dinar musical amb el grup Coser i Cantar, que anirà seguit d’una Jam Session i Open Mic.

 

Una gimcana d’orientació engegarà les activitats del diumenge, on destaquen una xerrada, un karaoke i concerts a partir de mitjanit a càrrec de Txaplankat i DJ Uri Yumbolt. Dilluns, l’entitat promourà una sessió de zumba, un concurs de dibuixos i un torneig de futbol a la tarda, a més d’actuacions de rock i rap a la nit. El final de la programació serà una festa infantil a la plaça de l’Església, dimarts a les 18h.

 

Al marge dels actes pròpiament muntats per l’entitat, l’Ajuntament ha afegit d’altres que també s’inclouen dins la Festa Jove, com ara concerts el dissabte a la tarda o una mostra de talents davant el Polidor.

 

Des de l’Agrupament consideren que l’organització d’enguany era necessària per omplir en buit dels darrers anys pel que fa a activitats destinades al jovent. Tanmateix, creuen que és un primer pas per elaborar unes festes alternatives a les que s’hi puguin sumar totes les entitats i veïns de la ciutat que ho desitgin.

 

L’Agrupament Escolta i Guia és una entitat de lleure sense ànim de lucre que treballa amb infants i joves de 6 a 19 anys i per a la transformació social. Es reuneixen cada dissabte a la plaça de l’Església, a partir de les 17h, amb activitats de tot tipus, enfocades a l’educació dels valors, i intenten desconnectar de l’entorn urbà amb excursions i campaments a la natura.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,572SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure