El Consorci rehabilitarà i adjudicarà pisos a Venus encara que enderroqui el bloc

25/05/2016 – El Consorci rehabilitarà i entregarà les claus dels pisos adjudicats a les 53 famílies de La Mina en el proper mig any.

El Consorci de La Mina tirarà endavant l’entrega dels 53 pisos que va adjudicar oficialment el passat mes de setembre però que encara no ha entregat a les famílies beneficiàries del barri, totes elles en risc d’exclusió social. Així ho va decidir el passat dijous la comissió executiva, que aquest dimarts s’ha reunit amb els representants dels veïns afectats per transmetre’ls-hi la determinació.

 

Les famílies ja poden anar a buscar la documentació rellevant dels pisos disponibles per tal d’escollir l’habitatge, i el dijous 2 de juny es farà l’adjudicació nominal, segons l’ordre de tria establert, ha explicar el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies. Un cop tancat aquest procés, començaran les obres d’adequació del immobles, molts dels quals estan a dia d’avui inhabitables.  Posteriorment es procedirà a la formalització dels contractes i l’entrega de claus. Tot plegat pot suposar un període d’uns sis mesos, i l’administració assegura treballar per poder lliurar els habitatges la primera setmana d’octubre.

 

L’enderroc de Venus, sobre la taula

 

La decisió d’adjudicar els pisos no alterarà la posada sobre la taula de l’enderroc de Venus, que s’havia descartat fa dos anys. Una vintena d’habitatges dels 53 estan situats al polèmic bloc, a més de a Mart, Estrella i Llevant. Com la resta, els de Venus també es rehabilitaran per a ser adjudicats, mentre s’estudien “totes les fórmules que facin viable l’enderroc”. “L’adjudicació no genera cap dret urbanístic a les famílies i és plenament compatible”, va esclarir el secretari d’Afers Socials.

 

La plataforma d’afectats de Venus veu un raig d’esperança amb la nova executiva del Consorci i espera que l’enderroc pugui ser una realitat i no sigui un nou anunci ple de fum. La portaveu, Paqui Jiménez, que aquest dimarts va posar la reclamació de les quasi 200 famílies en mans d’Ada Colau, espera reunir-se aviat amb els representants del Consorci per conèixer el nou full de ruta.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure