El Consorci del Besòs veu «injustificat» el sou de Sito Canga i el cessa del seu càrrec

29/01/2016 – L'exalcalde ocupava un càrrec de designació política com a comissionat de l’ens i percebia uns 100.000 euros anuals.

Sito Canga ha deixat de formar part del Consorci del Besòs aquest 2016. L’exalcalde, que ocupava un càrrec de designació política com a comissionat de l’ens, va ser cessat el passat desembre per la nova junta, presidida per la regidora de Barcelona En Comú Janet Sanz, i el seu acomiadament s’ha fet efectiu a principis d’aquest gener.

 

Canga va passar a ocupar el càrrec de confiança, que ningú abans havia desenvolupat, sota la direcció per part de CiU del Consorci, amb Xavier Trias al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. Poc temps després de deixar l’alcaldia adrianenca, el socialista va iniciar la seva nova tasca amb una retribució anual de 100.000 euros, segons fonts del Consorci.

 

Per al nou equip de govern de l’òrgan format pels ajuntaments de Barcelona, Sant Adrià, Santa Coloma i Montcada i Reixac, la retribució que tenia assignada no estava “justificada”. El cessament, a banda d’aquest argument econòmic, té a veure amb la voluntat “de posar ordre a càrrecs i nomenaments polítics i fomentar la transparència, l’austeritat i l’eficiència”.

 

“El relleu de Sito Canga, que va ser nomenat durant el mandat anterior, s’emmarca en aquesta nova orientació”, afirmen fonts a l’Ajuntament de Barcelona, que vol “obrir una nova etapa dins el Consorci del Besòs i redissenyar-ne les funcions de forma coordinada amb la resta d’ajuntaments per tal de potenciar i augmentar la incidència dins del seu àmbit d’actuació territorial”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure