El Campus Diagonal Besòs de la UPC es posa en marxa

12/09/2016 – L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est comença la seva singladura aquest mes, amb uns 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, i uns 400 docents i investigadors.

L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) comença la seva singladura aquest mes de setembre al nou Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb uns 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, i uns 400 docents i investigadors. El centre, ubicat a la cruïlla dels carrers Sant Ramon de Penyafort i Eduard Maristany, és el nucli principal del nou Campus, situat en una zona en creixement, entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs. La inauguració i presentació oficial tindrà lloc el 14 de setembre.

 

Aquest centre integra les activitats de docència i de recerca de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB), un centre fins ara depenent del Consorci Escola Industrial de Barcelona i adscrit a la UPC. La integració total de l’EUETIB a la UPC com a centre propi i amb el nom d’EEBE coincidirà amb el trasllat de les activitats de l’Escola al Campus Diagonal-Besòs. L’EEBE també acull una part de l’activitat docent i de recerca vinculada als àmbits de l’enginyeria química i de materials de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

 

L’objectiu de l’EEBE és ser un centre acadèmic d’alta qualitat en l’àmbit de l’enginyeria per a la indústria del segle XXI, capaç d’actuar com a agent de transformació, en col·laboració amb el teixit socioeconòmic del país, i amb una clara vocació internacional. Al capdavant de l’EEBE hi ha el professor i catedràtic Luis Miguel Llanes.

 

El Campus Diagonal-Besòs té 150.000 m2 de superfície potencial per edificar, dels quals actualment s’han construït 53.000 m2, amb tres edificis dedicats a la docència i la recerca. Es preveu que aquest nou espai universitari aculli, en el futur, una residència d’estudiants i investigadors.

 

El Consorci del Campus Diagonal-Besòs va aprovar el projecte d’urbanització del conjunt de la zona el novembre del 2008 i el desembre de 2009 es va posar la primera pedra del Campus. El disseny, el desenvolupament i la gestió del Campus Diagonal-Besòs el duu a terme la Fundació b_TEC, el patronat de la qual el formen la UPC, la Generalitat de Catalunya, les administracions locals agrupades al Consorci del Campus i la UB, i està presidida pel rector de la UPC, Enric Fossas.

 

Prop de 100 milions d'inversió

 

La construcció del Campus ha tingut un cost de 96,5 milions d’euros finançats per la Generalitat, la Diputació, el Fons de Desenvolupament Regional Europeu, la pròpia UPC i l'Estat. D’altra banda, la UPC i la Generalitat de Catalunya van aprovar el desembre passat un contracte programa per a la implantació i el funcionament de l’EEBE al Campus Diagonal-Besòs. Aquest contracte programa estableix un finançament de 9,3 milions d’euros anuals per a vuit anys (període 2015-2022). 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure