El 80% dels participants a la 2a edició de Joves per l’Ocupació entren al mercat laboral

24/07/2015 – El Programa de Joves per l’Ocupació és una iniciativa innovadora que combina formació i experiència pràctica en empreses; vuit dels 10 participants ja estan treballant com a auxiliars de cuina.

La segona edició del Programa Joves per l’Ocupació que es duu a terme a Sant Adrià de Besòs es va iniciar al desembre de 2014 i finalitzarà al desembre de 2015.  Els 10 joves participants han acabat la seva formació com a auxiliar de cuina i vuit ja estan treballant i adquirint experiència professional.

 

El Programa de Joves per l’Ocupació és una iniciativa innovadora que combina formació i experiència pràctica en empreses. S’adreça a persones d’entre 16 i 24 anys, que no disposen del graduat d’Educació Secundària Obligatòria o, malgrat disposar-ne, no han continuat amb els estudis post obligatoris. El projecte combina actuacions integrades que fomenten la seva inserció laboral en empreses i/o el seu retorn al sistema educatiu.

 

De les vuit empreses que han fet contractació,  set han signat convenis de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Adrià. A través d’aquests convenis, les empreses es comprometen a fer contractacions d’un mínim de sis mesos i a designar una persona, entre els seus treballadors, que farà la tutorització i seguiment de les pràctiques del jove. A canvi d’aquesta contractació, l’empresa rep una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, un màxim de 6 mesos, amb una quantia equivalent al salari mínim interprofessional, a jornada completa o la part proporcional, en funció de la jornada parcial prevista. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure