El 65 % dels santadrianencs es planteja l’opció de la incineració

L’ incineració és una opció que actualment ja desbanca l’enterrament tradicional a les grans ciutats i que a Sant Adrià de Besòs supera el 50%. Segons una enquesta ciutadana de l’empresa de Big Data Inmark i facilitada pel Tanatori del Litoral, el 65 % dels adrianencs afirma que la cremació és una opció que es plantegen per a ells o per a algun altre membre de la família més propera. Pel que fa a edats, la franja entre 18 i 34 anys és la que es mostra més favorable a aquesta opció (66 %). Tot i així, els grups entre 35 i 64 anys (65 %) i entre 55 i 65 anys (64 %) segueixen aquest percentatge de prop.
 
Més del 50 % dels enquestats troba interessant o molt interessant comptar amb unes instal·lacions funeràries ubicades a la ciutat on viuen o a prop de casa. La proximitat és valorada especialment pels residents de més edat (el 65 % destaca aquesta característica, versus gairebé el 52 % dels enquestats entre 18 i 34 anys i prop del 46 % dels que es troben entre 35 i 54 anys).
 
Actualment, els santadrianencs s’han de desplaçar per dur a terme un servei funerari. Les dues ciutats principals on s’han traslladat en alguna ocasió són Badalona, en primer lloc, i Barcelona, en segon terme. En aquest sentit, el 74,3 % del total dels enquestats a Sant Adrià ha anat algun cop a fer la vetlla a Badalona, mentre que a Barcelona, s’hi ha desplaçat en alguna ocasió gairebé el 66% del total. 
 
Uns serveis integrats i respectuosos amb la diversitat social i cultural
La inclusió en un sol tanatori de serveis com la vetlla, la cerimònia i fins i tot la possibilitat de poder-hi fer la cremació i la inhumació de les cendres evita qualsevol desplaçament a les famílies en uns moments emocionalment complicats. En aquesta línia, el 73,3 % dels santadrianencs considera interessant o molt interessant que tots els serveis funeraris estiguin integrats en un únic equipament i més del 90 % valora positivament que el centre estigui adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.
 
Un altre dels aspectes més valorat pels enquestats és que els serveis funeraris tinguin en compte les necessitats de les famílies i que siguin respectuosos amb la diversitat social, cultural i de creences. El 83,8 % dels enquestats destaca aquest punt.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure