Desmantellada la zona de jocs de La Mina per la presència de xeringues

12/01/2018 – L’Àrea Metropolitana retira gronxadors i altre material del Parc del Besòs per no garantir-se la seguretat als nens i l’Ajuntament en discrepa.

La zona infantil del Parc del Besòs, al barri de La Mina, ha estat pràcticament desmantellada en els darrers dies a causa de l’alta presència de xeringues abandonades a la zona. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s’encarrega del manteniment del parc, reconeix que ha retirat gronxadors, una tirolina, una font i altres jocs -una part d’ells, instal·lats el passat estiu- perquè assegura que “no es pot garantir la seguretat dels infants” mentre persisteixi el problema de xeringues deixades al terra per toxicòmans que consumeixen droga dins del mateix parc o a les immediacions.

 

Per ara, només en queden uns pocs gronxadors i unes taules al voltant del mòdul de la Capsa dels Jocs, envoltats per una tanca reforçada amb un cadenat. Des de l’estiu i fins fa escassos dies, els gronxadors que ara s'han emmagatzemat també s’havien envoltat amb reixes i, segons expliquen al barri, s’obrien un parell d’hores al dia sota supervisió.

 

El Parc del Besòs és un dels llocs on habitualment es fa visible el consum d’estupefaents que es poden adquirir en alguns punts del barri. Un treballador consultat explica que treu al voltant d’una trentena de xeringues cada matí dins del parc. A més, el parc és a tocar d’un dels forats a la tanca de la via fèrria, on es pot accedir fàcilment i és freqüentada per drogodependents que rebutgen consumir-ne dins de la sala de venopunció de La Mina.   

 

L’Àrea Metropolitana diu que l’eliminació de la zona de jocs és provisional i no hi ha previsió de quan podria restituir-se. La institució recalca que l’Ajuntament “és qui té competències sobre vigilància i seguretat”, alhora que afegeix que té coneixement de què el govern local ha comunicat els fets que han portat a la supressió de l’àrea infantil a la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per intentar establir mesures.

 

El Consistori en discrepa. “Els han retirat sense que l’Ajuntament estigui d’acord, pensem que calen altres mesures”, afirma l’alcalde, Joan Callau, que diu que, abans que l’AMB prengués la decisió, n’havien parlat i que el Consistori s’havia compromès a contratactar dos vigilants per al parc, que han començat a treballar aquesta setmana. Callau manté que, davant de la venda i el consum de droga al barri, la recerca de solucions ha de ser “conjunta”, incorporant els diversos cossos policials i administracions. “No pot ser que, davant d’un problema tan gros com el que tenim, es retirin els jocs infantils sense més”, sosté. L’Ajuntament i l’àrea de Parcs i Jardins de l’AMB s’han emplaçat a una reunió la propera setmana per abordar la qüestió.

 

Per la seva banda, el Casal Infantil de La Mina, un dels referents educatius de la zona, ha lamentat la mesura com “una gran pèrdua pels infants” i ha indicat que els nens “no disposen d'espais al barri per al joc segur i tranquil”. “Trobem a faltar polítiques de seguretat que respectin els drets dels infants. La solució no pot passar per eliminar aquests espais infantils degut a les dificultats de l'administració per abordar les problemàtiques de l'entorn”, afegeix l’entitat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure